Spread the love

Iubitorii de rock din Botosani au putut asista sambata, 25 martie, de la ora 16:00, în The Newsroom Bistro Bar, la o discutie despre istoria rockului românesc în cadrul lansării volumului „Rock sub seceră și ciocan”, de Nelu Stratone, apărut la sfârșitul anului trecut la Editura Hyperliteratura. La aceasta lansare de carte au participat editorul cărții, Andrei Ruse, și jurnalistul Liviu Mihaiu.

În continuare va prezentam câteva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto: 2017-03-25 LANSARE CARTE ROCK SUB SECARA SI CIOCAN special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN este prima parte din cronica muzicii rock în România scrisă de Nelu Stratone. Întregul proiect este o enciclopedie personală care cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii ’60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă și etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor ’90 și terminând cu cel mai recent „capitol”, rockul de după anii 2000, mergând până la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cărții a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity.

În ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN, Nelu Stratone analizează detaliat fenomenul rock în perioada comunistă, între 1961 și 1989.

Vei găsi în această carte în primul rând o poveste despre libertate într-un regim autoritar care a încercat să sufoce cu orice prilej și prin orice mijloace exprimarea ei, vei întâlni eroi și trădători, orgolii și prietenii, vei zâmbi cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, vei ofta la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură și interziceri, nu în ultimul rând vei cunoaște istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai cunoscuți artiști care au marcat cultura noastră muzicală și pe care nu avem dreptul să-i uităm sau să nu le spunem mai departe „pățaniile”, dacă nu pentru memoria noastră colectivă, măcar pentru identitatea fiecăruia dintre noi.

Toate detaliile despre carte le puteți găsi online aici: www.Hyperliteratura.ro/produs/Rock-sub-Secera-si-Ciocan

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/03/cartea-rock-sub-secera-si-ciocan-lansata-si-la-botosani.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/03/cartea-rock-sub-secera-si-ciocan-lansata-si-la-botosani-150x150.jpgOvidiuDiverseEvenimenteInformatii UtileLocalePromovariAndrei Ruse,Botosani,comunism,Liviu Mihaiu,muzica,Newsroom,rock,The Newsroom
Iubitorii de rock din Botosani au putut asista sambata, 25 martie, de la ora 16:00, în The Newsroom Bistro Bar, la o discutie despre istoria rockului românesc în cadrul lansării volumului „Rock sub seceră și ciocan”, de Nelu Stratone, apărut la sfârșitul anului trecut la Editura Hyperliteratura. La aceasta...