Cartea “Patria copilăriei mele” de Maria Baciu lansată duminică la Botoșani (foto-video)

cartea-patria-copilariei-mele-maria-baciu-botosani-foto-video

Duminica sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu a gazduit lansarea cartii “Patria copilariei mele” a autoarei Maria Baciu. La eveniment au luat cuvantul directorul teatrului, Traian Apetrei, profesorul Dumitru Tiganiuc si muzeograful Gheorghe Median.

In sala s-au aflat si foarte multi dintre cei cu care Maria Baciu a colaborat la Clubul Educatorul pe care ea l-a infiintat cu cativa ani in urma la SIP Botosani, fostul lider al Sindicatului Invatamantului Preunversitar Botosani, Maria Tiprigan dar si oameni de cultura ca Eugen Hrusca, Mircea Oprea, Constantin Bojescu sau Radu Cajvaneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botosani.

Autoarea a dorit sa sublinieze faptul ca această carte a fost scrisa dintr-o suparare si ca ia luat aproximativ 3 saptamani sa o termine.

„Aceasta carte a venit dintr-o suparare, un sef de pe aici m-a suparat atât de tare, incat mergeam spre casa cu lacrimi in ochi si am inceput sa ma intreb care a fost patria pentru mine, daca asta de acum nu, nici aia de atunci, si asa mi-a venit in minte titlul.[..]

Eroul meu este un copil, ma aflam acum multi ani la scoala din Blandesti, la cancelarie si au venit parintii lui care au spus: „nu dau copilul la facultate, daca nu-i dati mai departe bursa, altfel mai bine crestem o vaca.” Copilul trebuie ascultat, trebuie lasat sa aleaga, si mai ales trebuie inteles”, a spus Maria Baciu celor prezenti la lansare.

Cartea lansata duminica a fost tiparita la editura Geea si costa 10 lei.

În continuare va prezentam câteva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

Interviu realizat de micii reporteri ai Ziarului BUZZ:

Mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment (2014-01-26 LANSARE CARTE MARIA BACIU) de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

One thought on “Cartea “Patria copilăriei mele” de Maria Baciu lansată duminică la Botoșani (foto-video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.