Cartare in judetul Botosani – Let`s Do It Botosani

Ei bine aseara am primit un mail ce suna cam asa:

Îţi mulţumim pentru implicarea în proiectul „Let’s Do It, România”! Te invităm acum la cartare în judeţul Botoșani!
În weekend-ul 29-30 mai 2010 se va desfasura in judeţul Botoşani acţiunea de cartare.
Te așteptăm sâmbătă la Conferința de presă la orele 11:00 la Instituția Prefectului. Trainingurile vor avea loc sâmbătă, după Conferința de presă.

Material informativ (ataşat la mail):
*
manualul de cartare (acolo găsiţi toate informaţiile legate de procesul de cartare)
*
instrucţiunile de siguranţă
*
fişă pentru inventarierea mormanelor (trebuie tipărită în cel puțin 2 exemplare pentru a o avea în format fizic în ziua de cartare)

Toate aceste materiale trebuie parcurse cu atenţie si printate pentru a le avea la tine in ziua de cartare!

Echipa Let’s do it, Romania!

Si eu am ramas surprins de faptul ca cartarea in judetul nostru va incepe in acest sfarsit de saptamana mai ales ca astazi am plan sa plec din localitate si revin abia duminica dimineata cred. Dupa ce am trimis mai multe intrebari am primit ca raspuns si alte detaslii utile:

Da, veti mai putea participa. Incepand cu ziua de sambata se vor da traseele, iar cartarea se face de duminica. Puteti lua legatura cu cineva din echipa de conducere: Paul Vieru paul_vieru2000@yahoo.com sau Constantin Aciobanita 0748 976 325 caciobanita@bestinvent.ro , pentru a lua un traseu.

Deasemenea puteti face si cartare individuala, insa atunci cand va si intalniti pentru traseu va mai pot raspunde ei la intrebari legate de ce ati citit in manual si mai si amintesc detalii din el, norme de siguranta.

Cu bine,
Echipa „Let’s Do It, Romania!”

Tinand cont ca astazi plec din localitate voi profita cu siguranta si voi fi mai atent sa depistez eventualele mormane de gunoaie din traseul meu. Am aparatul foto pregatit asa ca voi fi cu ochisorii in cautare!
Deasemenea vreau sa fac un apel tuturor celor care vor sa ajute aceasta campanie sa se implice! 😉

Iata si cateva informatii direct de la sursa:

Harta deşeurilor prinde contur. 4 noi judeţe se pregătesc de cartare: Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Teleorman!

Echipa “Let’s Do It, Romania!” încheie cu succes o primă lună de activităţi de cartare, desfășurate în judeţele Cluj, Argeş, Timiş, Caraş-Severin, Sibiu, Vâlcea, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea. Peste 400 de voluntari şi-au oferit sprijinul în aceste nouă judeţe, luând parte la acest demers pentru realizarea hărţii deşeurilor din România. În cadrul acestor acţiuni, voluntarii au identificat mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi au transmis coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora.

Următoarea acţiune de cartare va avea loc în zilele de 29-30 mai şi se va desfăşura concomitent în 4 judeţe: Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Teleorman. În acest moment există 93 de voluntari înscrişi în Iaşi, 18 voluntari înscrişi în Botoşani, 13 în Vaslui şi doar 11 voluntari în Teleorman. Pentru a realiza cu succes această etapă, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari, în special în judeţele Botoşani, Vaslui şi Teleorman. Facem apel la locuitorii acestor judeţe pentru a se implica alături de voluntarii deja înscrişi până în prezent şi a mări echipele locale de cartatori!

Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor românilor pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea “Implică-te!”

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

Sursa: www.letsdoitromania.ro/stiri

Si ca o concluzie iata cum se vor desfasura procesul de cartare la Botosani:

– sâmbătă 29 mai o Conferința de presă la orele 11:00 la Instituția Prefectului;
– dupa o discutie cu domnul Paul Vieru am aflat mai multe informatii suplimentare si anume ca momentan in Botosani se va desfasura doar acea conferinta de presa urmand apoi sa se organizeze si programul urmatoarelor actiuni.
– anuntati prietenii, rudele si veniti chiar voi alaturi de noi in aceasta campanie pentru a putea face acea schimbare pe care o dorim sa o vedem in jurul nostru.

Iata si programul de sambata de la conferitna:
– ora 10:00 – 10:20 sosire invitati, socializare
– ora 10:20 – 10:40 prezentare proiect
– ora 10:40 – 11:00 intrebari, lamuriri (de la toti participantii)
– ora 11:00 – 12:00 discutii cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai coordonatorilor pe conducere locali, discutiile vor avea loc in baza informatiilor atasate; atentie, ele au fost lucrate pentru judetele in care se face si curatenie pilot, si servesc drept model in acest moment pentru curatenia pilot din 5-6 iunie; nu sunt documente finalizate, ele nu sunt inca confirmate, mai ales ca inca suntem in perioada de testare, dar iti poti face o imagine asupra celor ce urmeaza
– ora 11:00 – se poate incepe in paralel instructajule si Trainingurile.

Vom reveni cu mai multe informatii utile ce privesc aecst subiect.
Echipa 4Botosani.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.