Campanie de informare a elevilor botoșăneni asupra pericolelor reprezentate de rețelele de socializare

campanie-informare-elevi-botosani-pericole-retelele-socializare

Săptămâna Educației Globale, cu tema “Adoptă un stil de viață durabil”, desfășurată in perioada 16-24 noiembrie, a fost marcată la data de 22 noiembrie 2013 printr-o campanie amplă de informare a elevilor asupra pericolelor reprezentate de rețelele de socializare.

Proiectul educativ intitulat “Capcanele unei fotografii”, i-a unit pe elevii Liceului de Artă “Ștefan Luchian” Botoșani și cei ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani, pentru o colaborare interesantă cu scopul responsabilizării elevilor în privința pericolelor ascunse ale rețelelor de socializare, a soluționării și prevenirii traficului de persoane pe internet.

Proiectul, desfășurat în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, prin amabilitatea coordonatorului Centrului Regional Suceava, doamna Laura Stadler și a psihologului Mihai Moisoiu, prezenți la această activitate.

Inițiat și realizat de doamnele profesoare Mihai Moisoiu și Alina Cojocariu, președintele Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceului de Artă “Ștefan Luchian” Botoșani , Viviana Sposub, campania de informare asupra pericolelor rețelelor de socializare, s-a desfășurat cu implicarea activă a membrilor Consiliului Școlar al Elevilor: Vicepreședinți Andra Ciobanu și Diana Cojocariu, Secretar Alexandra Mahu și Georgiana Ciurariu, Directorii de departamente și membrii Emilian Huminiuc, Roxana Chițanu, Dayana Iacob, Silviu Murariu, Mădălina Andronachi, Șerban Mihai, Ioana Ștefancu, Sebastian Antoneac. Echipa managerială, doamna prof. Beatrice Cătălina Păpădie, director, și doamna prof. Stela Șerpeanu, director adjunct ne-au acordat sprijinul în desfășurarea frumoasei activități.

„Cred din toată inima și mă bucur mult că scopul activității a fost atins și astfel “Capcanele unei fotografii” au fost descoperite împreună de elevii Liceului de Artă “Ștefan Luchian” și Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani. Cu siguranță toți am avut de învățat din această experiență, ne-am împrietenit, am comunicat și am rămas cu amintiri frumoase. Și pentru că mi-am dorit mult ca această activitate să fie mai specială, am hotărât să facem parteneriat cu dragii nostri colegi de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani și de asemenea să-i implicăm pe membrii ”Atelierului de Teatru” pentru a aduce un plus de inovație și amuzament proiectului.

Consider că această activitate a fost o reușită și acest frumos parteneriat va continua cu mai multe proiecte inovative. Le mulțumesc din suflet celor care s-au implicat și au dat curs invitației mele cu mare drag: Eduard Mititelu-președinte CȘE al Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani alături de Ilinca Dănilă-vicepreședinte și reprezentanții Atelierului de Teatru: Claudiu Brînzei, Daniel Iosub, Alexandru Afloarei, Raluca Viziteu, Elena Străteanu, Aida Boca.” – Viviana Sposub, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceul de Artă “Ștefan Luchian” Botoșani

„Având în vedere faptul că este a treia activitate pe care Liceul de Artă Ștefan Luchian o desfășoară în parteneriat cu ANITP, Centrul Regional Suceava, pot să afirm că activitatea a fost un succes, atât din punct de vedere al mesajului transmis în randul elevilor, cât și din cel al implicării deosebite a domnișoarei Alina Cojocariu ca profesor coordonator, a reprezentanților elevilor și a elevilor în general. Informațiile pe linia prevenirii traficului de persoane pe internet au fost strălucit prezentate, într-o manieră unică ce a facilitat accesul la informație al tuturor celor prezenți. Consider de un real folos acest tip de activitate si voi participa cu plăcere ori de cate ori voi fi solicitat! „ – Inspector de specialitate Moisoiu Mihai.

„Activitatea în parteneriat cu Liceul de Artă a fost o încercare pentru noi, membrii ”Atelierului de Teatru”, deoarece luând parte la un astfel de curs extrașcolar am putut învăța lucruri chiar pe marginea joculețelor propuse de noi, am descoperit oameni frumoși, devotați si preocupați de viitorul tinetilor botoșăneni. Le mulțumim pentru că ne-au ajutat în a ne ridica niște întrebări esențiale vârstei noastre, să descoperim pericolele din spatele falsității. Și le dorim numai bine, sperând să ne mai întâlnim la astfel de activități educative.” – Elena Străteanu, membră a Atelierului de Teatru.
„A fost o activitate interesantă, din care am reușit să învăț lucruri noi, pe care le voi transmite mai departe elevilor pe care îi reprezint, sper să fim în continuare parteneri a CSE a Liceului de Arta “Ștefan Luchian” Botoșani.” – Eduard Mititelu ,președinte al Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani

„Această activitate susține socializarea directă între oameni cu vârste, plăceri si distracții diferite, dar cu foarte multe lucruri în comun. Ne demonstrează că socializarea “face to face” este mai sigură și mai plăcută decât să vorbești cu persoane total necunoscute prin intermediul site-urilor de socializare.” – șefa clasei Rusu Mădălina clasa a VII-a C, Liceul de Artă “Ștefan Luchian” Botoșani.

Elevii participanți vor disemina informațiile acumulate în urma inovativului proiect și in rândul celorlalți elevi din licee prin răspândirea flyer-elor cu mesajul: “Rețelele de socializare nu sunt un stil de viață durabil, ai dreptul de a alege informațiile pe care le expui, le primești și cele pe care le împărtășești. Informează-te și descoperă care sunt pericolele din spatele unei fotografii!”.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.