Campanie de strângere de cărţi, rechizite şi jucării pentru copiii săraci

În contextul Săptămânii Naţionale a Educaţiei şi cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 Vorniceni şi Centrul de Voluntariat B-Right Media au lansat astăzi o campanie de strângere de jucării şi cărţi pentru preşcolarii şi şcolarii mici din comuna Vorniceni.  Campania îşi propune să întindă o mână de ajutor  tuturor copiilor care provin din familii cu mulţi copii şi monoparentale, unde nu toţi cei mici au parte de cărţi de poveşti , cărţi de  colorat, reviste, atlase, culegeri, dicţionare, rechizite şi chiar jucării care încurajează creativitatea .

„Cu siguranţă, fiecare are acasă o păpuşică, o maşinuţă, un puzzle sau o carte care ne-a bucurat copilăria. Trăind în prezent, de aceste lucruşoare ne leagă doar amintiri plăcute. Depăşind aceste bariere ale timpului, printr-un gest de dărnicie, aceste jucării sau cărţi ar putea bucura alţi ochişori şi alte mânuţe curioase. Bucuria celor mici stă, astfel, în mâinile noastre, ale celor ce, printr-un simplu gest de omenie, am putea aduce  un zâmbet pe feţele celor care le vor folosi cu mare drag”, a declarat Marinela Mihai, coordonatorul campaniei.

Donaţiile se colectează la sediul Centrului de Voluntariat  (clădirea de sticlă din Centrul Vechi, vis-a-vis de Biserica Uspenia, etaj 1, camera 2), de luni până vineri, între orele 16-18 sau se pot trimite prin poştă la adresa:  Şcoala cu clasele –I-VIII Nr. 3, Localitatea Vorniceni, Judeţul Botoşani, Cod poştal. 717470. Pentru mai multe informaţii, persoanelor interesate le stă la dispoziţie adresa  de e-mail  ajutaticopiii@yahoo.ro.

Campania se încadrează în parteneriatul pe care Asociaţia B-Right Media şi Şcoala nr. 3 Vorniceni îl derulează în contextul proiectului „Be Right! – Centru de Voluntariat la Botoşani”, finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2. Perioada de derulare a campaniei este 23 aprilie – 23 mai 2012.

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume. În România, începând cu anul 2001, campania este coordonată de organizaţia Salvaţi Copiii.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor se sărbătoreşte în fiecare an la data de 23 aprilie, fiind instituită de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi drepturilor de autor.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.