”Călimara cu ambrozie” de Ramona Ion lansată duminică la Dorohoi

calimara-cu-ambrozie-ramona-ion-lansata-duminica-la-dorohoi

Cenaclul ”Editor-Arte ”Dorohoi al Casei Municipale de Cultură Dorohoi, alături de autoarea Ramona Ion, invită toţi iubitorii de poezie şi literatură să participe la lansarea volumului de poezie:”Călimara cu ambrozie”.

Evenimentul va avea loc duminică, 11 septembrie 2016, începând cu ora 14 la Casa Municipală de Cultură Dorohoi.

Ramona Ion are 20 de ani, locuieste in orasul Dorohoi, judetul Botosani. A absolvit liceul cu media generala 10 (ca si toti anii de studiu de pana acum) si se pregateste pentru facultate.

„Volumul Calimara cu ambrozie reprezinta un amalgam de sentimente ale unui suflet impresionat de albul din negru, de frumosul din urat, de zambetul din spatele lacrimilor. Este o calatorie printre rimele ce ofera o muzicalitate aparte sau printre versurile albe care emana autenticitate.

Temele abordate sunt diverse si incarcate de emotie, emotia de a trai in actualitatea diafana. Emotia de a mai putea contempla o carte, un vers, o traire si o bucurie suprema care ajunge sa fie ingradita de tumultul tehnologiei prezentului.

Trebuie sa ne intoarcem la frumos, la radacinile stramosesti, sa pastram vie cultura si literatura romana, sa atragem generatia mea si cea viitoare spre ceea ce mostenim mai frumos.”

Acestea au fost cuvintele cu care Ramona Ion, o tanara de 20 de ani, si-a prezentat „tableta” de emotie si traire unor oameni straini ei la inceput, dar cunoscatori si traitori in frumos si armonie. Ramona si-a muiat penelul in „calimara de ambrozie” si a redat cu multa sensibilitate frumosul pe care numai un suflet curat si delicat il poate percepe, asa cum bine spune ea, in acest „tumult al tehnologiei prezentului”. Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca a ajutat-o pe Ramona Ion sa isi lanseze acest al doilea volum de poezii intr-un cadru omagial, la cea de-a saptea aniversare a activitatii sale, 30 mai 2016. Acest volum de versuri este primul titlu care apare la Editura Arsenie Boca. Sa dea Bunul Dumnezeu ca acesta sa fie un inceput bun si pentru editura noastra si pentru Ramona Ion, tanar si talentat poet!

Ramona Ion are 20 de ani, locuieste in orasul Dorohoi, judetul Botosani. A absolvit liceul cu media generala 10 (ca si toti anii de studiu de pana acum) si se pregateste pentru facultate.

Sursa: www.fundatiaarsenieboca.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.