Bucovina Rock Castle în perioada 18-20 august la Cetatea de Scaun a Sucevei

bucovina-rock-castle-in-perioada-18-20-august

Bucovina Rock Castle a ajuns la cea de-a sasea editie si se va desfasura anul acesta in perioada 18-20 august la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Primele trupe confirmate pentru editia din 2016 sunt Dark Funeral (black metal, Suedia), The Mono Jacks (alternative indie, Ro), Blazzaj (alternative funk, Ro), E.M.I.L. (ska/alternative/rock, Ro) si I’m The Trip (surf rock/psychedelic/alternative, Ro).

Tot pe scena din Cetatea de Scaun a Sucevei va urca si un nume important al black metal-ului european, asa cum este Dark Funeral. Daca prezenta lor in seara de 18 august va face noaptea si mai intunecata, aparitia pentru prima data la festival a celor de la E.M.I.L. va aduce dans si voie buna pe 20 august. In aceeasi seara vor evolua si cei de la Blazzaj! The Mono Jacks, si ei pentru prima data la BRC Festival, vor aduce energia oarecum sobra a indie rock-ului lor in seara de 19 august. I’m The Trip – tot pe 19 august – sunt dovada ca organizatorii doresc sa oferere publicului nu doar concerte ale trupelor consacrate, ci si sa facem loc trupelor tinere, in curs de afirmare.

Ucrainienii de la Jinjer (18 august) se intorc la BRC cu piese noi dar cu acelasi show incendiar cu care Tatyana si baietii v-au obisnuit! O alta trupa care revine in festival si pe care multi o asteptati este Alternosfera (19 august), care vor transforma Cetatea de Scaun intr-un Haosoleum…Si daca asta nu va e de-ajuns, puteti sa cadeti in COMA (19 august) si, cine stie, poate va reveniti, poate nu…Poate va ajuta niste sonoritati proaspete, de la doua trupe tinere din subgenuri de rock foarte diferite: Nava Mama (19 august) si Gray Matters (18 august).

De la Timisoara vin Negura Bunget (18 august), una din putinele trupe romanesti de metal care s-a impus pe scena internationala. Si tot de la Timisoara – si tot in 18 august – vin si Implant Pentru Refuz, aflati in cel de-al 21-lea an de activitate, cu piese noi si aceeasi atitudine critica. O trupa foarte interesanta, cu mult nerv si energie, este FronT, din Cluj, care vor concerta pe 19 august.

Finalul de festival, in 20 august, este condimentat cu Antwerp Gipsy Ska Orchestra din…ati ghicit, Antwerp, Belgia. Baietii sunt gata pentru un show exploziv – combinatie intre ska si muzica balcanica! Seara se va incheia – si festivalul – cu Vita de Vie, o formatie ce nu mai are nevoie de prezentare si de a carei revenire stim ca se vor bucura multi (si multe…)!

Alte detalii:
1.Camparea este gratuita in zona special amenajata !
2.Pretul biletelor: 10 lei – elevi sau studenti si 20 lei pentru adulti.
3.Pretul abonamentului pe toata durata festivalului : 20 lei – elevi sau studenti si 40 lei pentru adulti.

……………………………………………………………………………………………………
Dark Funeral (black metal, Swe) – 18 august
E.M.I.L. (pop-punk/alternative, Ro) – 20 august
Blazzaj (funk, Ro) – 20 august
The Mono Jacks (indie/rock, Ro) – 19 august
I’m The Trip (surf rock/psychedelic, Ro) – 19 august

Camparea este gratuita. Biletele se pot achizitiona doar de la intrare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.