Botoșaniul gazda unei întâlniri de prezentare și promovare a potențialului turistic local

botosaniul-gazda-intalniri-de-prezentare-si-promovare-potentialului-turistic-local

Instituția Primarului municipiului Botoșani a fost în ziua de Duminică, 15.03.2015, gazda unei întâlniri de prezentare și promovare a potențialului turistic local. La întrevedere au participat în jur 60 de persoane din Republica Moldova, dintre care 40 proprietari agenții de turism iar restul ghizi turistici.

Scopul acestui eveniment a fost, pe de o parte, aducerea la cunoștință a obiectivelor turistice din municipiu și Zona Metropolitană Botoșani, iar pe de altă parte includerea orașului în circuitele și traseele turistice pe care aceștia le vor dezvolta în pachetele turistice pe care le vor pune la dispoziția clienților.

Din partea municipalității botoșănene au fost prezenți Cristian Țebecailo, Manager Public, și doamna Ema Ștefan împreună cu echipa sa, din partea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani.

După discuțiile care au avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, vizitatorilor li s-a oferit din partea Primăriei câte un pachet cu materiale promoționale (album, hartă, pliante tematice). Programul a continuat cu un tur de oraș cu autocarul în care invitații au avut posibilitatea de a afla principalele obiective de interes din municipiu, prezentându-li-se atât investițiile finalizate, cât și cele în implementare și cele în stadiul de proiect. Aceștia au putut vizita și la pas Mănăstirea Popăuți, Centrul Istoric și zona centrală, luând masa de seară într-un important centru comercial.

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc: “Am urmărit ca prin acest demers să ne facem cunoscută identitatea locală din punct de vedere turistic, spre a fi incluși ca oraș în traseele turistice organizate de acești operatori din țara vecină. Suntem practic beneficiarii unor avantaje ce țin de istoria, cultura și mai recent, agrementul local și ține strict de noi să ne promovăm corect, eficient și ferm ori de câte ori avem prilejul. Atât proiectele finalizate, cât mai ales cele la care se lucrează acum ne vor oferi posibilitatea de a face din orașul nostru un real punct de atracție turistică, repunându-l pe hartă prin produsele și serviciile oferite, în complementaritate față de ceea ce zona Bucovinei oferă deja.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.