Botoşaniul fruntaş la numărul de şcoli înscrise în „Patrula de reciclare”

Peste 350 de școli și 10.000 de copiii din București și 24 de județe din țară s-au alăturat deja proiectului educațional de mediu ”Patrula de reciclare”, la 15 zile de la începerea înscrierilor. Dupa ce anul acesta Botosaniul s-a clasat pe primul loc pe tara dupa numarul de voluntari implicati in campania internationala de curatenie „Let`s Do It, Romania!” iata ca Botosaniul se afla din nou printre judetele fruntase de data aceasta in alt proiect ecologic.

Patrula de Reciclare este programul de educație ecologică centrat pe colectarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) al Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, desfășurat în unități de învățământ pre-universitar din toată țara, în parteneriat cu Primăriile locale și Inspectoratele Școlare Județene.

De la deschiderea înscrierilor cel mai rapid s-au mobilizat unitățile de învățământ din județele Botoșani, Suceava și Iași, unde s-au înscris deja 30 de unități de învățământ, limita maximă de participare admisă pentru fiecare județ. Foarte aproape se află brasovenii și timișorenii, cu 24 unități de învățământ înscrise în Patrulă. Urmează județele Teleorman – 23 instituții, Harghita – 20 și Constanța – 17 instituții înscrise.

Elevii înscriși ca agenți ai Patrulei de reciclare se vor strădui să informeze și să educe cât mai mulți membri ai comunităților lor despre riscurile păstrării și debarasării necorespunzătoare de DEEE și îi vor mobiliza să le aducă la colectare în containerele amplasate în unitatea lor de învățământ. Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, agenții Patrulelor de reciclare au libertatea de a-și pune în aplicare propriile idei pentru a atinge obiectivele programului: ei vor iniția campanii de informare și colectare, vor realiza materiale, desene, texte, jocuri tematice, tot atâtea mijloace de educare a publicului și stimulare a colectării DEEE, care, la finalul ediției din mai 2013, le pot aduce premii.

Pentru profesorii coordonatori, Patrula de reciclare reprezintă oportunitatea de a face parte, încă de la început, dintr-o inițiativă inedită, de anvergură națională, care îi sprijină în misiunea lor de a forma o generație de tineri caracterizată de simțul responsabilității, grija față de mediul înconjurător, implicare în comunitate și încredere în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate.

Sursa Video: YouTube

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

2 thoughts on “Botoşaniul fruntaş la numărul de şcoli înscrise în „Patrula de reciclare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.