Botoşaniul candidează pentru titlul de “Capitala Verde a Romaniei” în anul 2011

Pentru prima dată, municipiul Botoşani anunţă înscrierea oficială la cea de-a doua ediţie a campaniei „Capitala Verde a României”, cea mai amplă campanie naţională derulată în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor.

În acest moment, şase oraşe din ţară au intrat în cursa pentru obţinerea titlului, o recunoaştere a eforturilor comune ale autorităţilor şi comunităţii locale de a proteja mediul şi de a lansa proiecte durabile şi sustenabile. Primăriile care au anunţat înscrierea până în acest moment alături de Botoşani sunt Alexandria, Brăila, Cluj-Napoca, Timişoara, Tulcea, Sectorul 2 (Bucureşti), Sinaia şi Oradea.

Editia din 2011 a programului naţional lansat de Umbrela Verde, program de responsabilitate socială, iniţiat de Tuborg, se desfăşoară în intervalul 23 Mai – 1 Decembrie şi permite, spre deosebire de anul precedent, înscrierea tuturor oraşelor, nu doar a municipiilor reşedinţă de judeţ. Botosaniul s-a înscris în catergoria a doua, disponibilă în competiţie, având între 50.001 şi 199.999 locuitori. Celelalte două categorii permit înscrierea oraşelor cu un număr sub 50.000 locuitori şi a celor cu peste 200.000 de locuitori.

Sursa Video: YouTube (scurta preentare video despre „Capitala Verde a Europei”)

În competiţia oraşelor pentru „Capitala Verde a României”, Primăria Botoşani trebuie să completeze dosarul de înscriere, format din secţiunea de răspunsuri la întrebări privind contribuţia la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, transportul local, zonele urbane verzi, utilizarea sustenabilă a terenurilor, natura, calitatea aerului, poluare fonică, transportul local, zonele urbane verzi, managementul deşeurilor, consumul de apă, precum ş strategia locală de mediu existentă. Pe lângă acest formular, trebuie inclusă şi povestea oraşului care va explica motivul înscrierii pentru câştigarea titlului şi punctele forte, sub forma unui articol publicat într-un ziar local. Al treilea document care trebuie trimis până pe 1 decembrie, este un plan de comunicare în care să fie dezvoltate şi detaliate strategia de comunicare şi acţiunile pe care Primăria le poate dezvolta în anul 2012 în vederea susţinerii şi sărbătoririi oraşului respectiv ca şi Capitală Verde a României, în cazul în care va câştiga acest titlu.

Despre Umbrela Verde
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare faţă de mediu, iniţiată de Tuborg România, în vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt să schimbe o mentalitate profund greşită a românilor: „Gestul meu nu contează” şi să-i convingă că, împreună, trebuie să păstrăm România curată, prin acţiuni care urmăresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal.
Programul se bucură în acest moment de sprijinul a peste 1.500 de voluntari din 32 de judeţe ale ţării şi peste 850 de bloggeri parteneri. În plus, mai mult de 150.000 de stickere cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe stradă” au fost distribuite atât prin acţiuni punctuale derulate în trafic, cât şi direct beneficiarilor, în urma solicitărilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
Facebook Comments

One thought on “Botoşaniul candidează pentru titlul de “Capitala Verde a Romaniei” în anul 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.