Spread the love
  • 54
    Shares

Botoșănenii sunt asaltaţi de inundații în aceste zile. Ploile torențiale au distrus culturi, au blocat drumuri, ba chiar au mutat aleile rurale din loc. Cel mai mult au avut de suferit șoferii și mașinile, atât în municipiu, cât și în provincie, drumurile amintind mai degrabă de cele din Veneția, pe care se circulă cu gondola. Nu doar apele sunt o problemă, ci și pietrele și alte aluviuni pe care le transportă. 

Un scurt colaj al pericolului meteo sub care se află Botoșani:

Carosabil acoperit cu pietriș adus de ape
Săveni, astăzi, 29 iunie, în jurul orelor 8:00

Direcția Muncii Botoșani, rămasă fără acoperiș din cauza vijeliilor

Botoșani, zona comercială, aseară, în jurul orelor 20:00

DJ com. Lunca, aseară, în jurul orelor 20:00

Botoșani, zona Fabitrans, astăzi, orele 12:00
Sursa: Radar Botoșani

Botoșani, zona Împărat Traian, orele 12:00
Foto: Alin Belecciu, în Radar Botoșani

Botoșani, zona Stadionului, ieri, în jurul orelor 20:00
Sursa: Horeanu Bianca

Botoșani, Șoseaua centurii, astăzi
Sursa: Radar Botoșani

Între timp, apa se dovedește a fi și un veritabil hoț de numere de înmatriculare, numeroși șoferi anunțând pierderea sau găsirea de plăcuțe duse de ape.

Anunț în Radar Botoșani

Un nou cod portocaliu a fost emis, privind județul Botoșani. Atenționarea este valabilă de la ora ora 12:20 până la ora 13:30. În acest interval se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35-45 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină de mici și izolat medii dimensiuni.
*Sunt vizate localitățile Botoșani, Corni, Mihai Eminescu, Albești, Trușești, Bălușeni, Lunca, Vlădeni, Cristești, Curtești, Răchiți, Vârfu Câmpului, Gorbănești, Sulița, Stăuceni, Roma, Unțeni, Durnești, Nicșeni, Leorda, Blândești, Brăești, Văculești, Românești, Bucecea.

*La Botoșani, ploile torențiale sunt preconizate până duminică. Starea vremii este consecința pătrunderii unui anticiclon, la nivelul Europei Centrale și de Sud-Est.

 

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/06/received_1578841675577678-1024x768.jpeghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/06/received_1578841675577678-150x150.jpegRoxana AiacoboaeiIncidenteLocaleBotosani,Furtuni,inundatii,ploi torentiale,vreme rea
Botoșănenii sunt asaltaţi de inundații în aceste zile. Ploile torențiale au distrus culturi, au blocat drumuri, ba chiar au mutat aleile rurale din loc. Cel mai mult au avut de suferit șoferii și mașinile, atât în municipiu, cât și în provincie, drumurile amintind mai degrabă de cele din Veneția,...