Spread the love

Al treilea an de implicare în campania „Let’s Do It, Romania!” reprezintă pentru judeţul Botoşani clasarea pe primul loc în privinţa numărului de voluntari. Gorj şi Braşov urmează în clasamentul naţional al campaniei de anul acesta. Gorj cu 12.840 şi Braşov cu 9158 de voluntari. Doar Maramureşul, dintre judeţele cu cei mai mulţi voluntari, a rămas să raporteze situaţia finală. Cifra anunţată de ei până la această dată este 11.000, ceea ce crează şanse mari ca Botoşaniul să-şi menţină prima poziţie.

Pe data de 12 mai, declarată zi de curăţenie în toată ţara, din judeţul Botoşani au participat 12.978 de voluntari. Aceştia au adunat din zonele, care le-au fost repartizate 10.911 saci cu deşeuri din care 4.791 reciclabili.

“Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele pe care le-am obţinut în această a treia ediţie “Let`s Do It, România!”, la doar 8 luni de la acţiunea organizată în septembrie 2011 şi, mai ales, având în vedere contextul social şi politic în care ne aflăm la momentul actual… Ne-am atins obiectivele setate atunci cand am început: am ales şi am curaţat selectiv cât mai multe zone cu probleme din judeş si avem cu siguranţa un procent de reciclare al deşeurilor de cel putin 40%. Cuvantul nostru de baza în acest moment este continuitate. Pasul urmator al proiectului ar fi montarea în zonele curăţate a unor panouri de atenţionare a populaţiei pentru păstrarea curăţeniei şi desigur, monitorizarea acestor zone pentru a ne asigura că vor rămâne curate. În continuare avem nevoie şi ne bazăm pe sprijinul voluntarilor şi al autoritătilor locale.” menţionează Ovidiu Porohniuc, coordonator voluntari pe judeţul Botoşani al evenimentului.

Echipa locală a campaniei “Let’s Do It, Romania” a participat, joi seară, la Gala regională „Let’s Do It, Romania”, eveniment ajuns la a doua ediţie. Voluntarii botoşăneni au primit diplome şi trofeul “Let’s Do It, Romania” pentru cel mai mare număr de voluntari implicaţi la nivelul reginunii.

Anul trecut, judeţul Botoşani s-a clasat pe locul V la nivel naţional şi locul I pe regiunea Nord-Est fiind peste judete mai consacrate ca Iasi sau Suceava. Anul acesta, pentru stimularea vountarilor, echipa locală “Let’s Do It, Romania!” a organizat un concurs prin care au fost desemnate echipa cu cei mai mulţi voluntari, echipa care a strâns cele mai multe deşeuri, echipa care a organizat cea mai europeană campanie, echipa care a strâns cele mai multe deşeuri reciclabile, precum Mezinul şi Veteranul campaniei.

Premiile, acordate cu sprijinul Primăriei Botoşani, au fost înmânate câştigătorilor, marţi, 5 iunie, în sala de marmură a Teatrului „Mihai Eminescu”, cu ocazia festivităţii de premiere a concursului „Şcoala mea protejează mediul!”. Premiile au fost următoarele:

 • Cea mai numeroasă prezenţă: Şcoala nr. 6 „Grigore Antipa”
 • Cea mai mare cantitate de deşeuri: Colegiul Naţional Mihai Eminescu
 • Cea mai mare cantitate de deşeuri adunate selectiv: Colegiul Naţional A.T Laurian
 • Cea mai europeană campanie (premiu oferit de Centrul Europe Direct Botoşani): Grupul Şcolar Petru Rareş
 • Meziunul campaniei: Cristina Afloarei
 • Veteranul campaniei: Radu Căjvăneanu

Iata si componenta echipei locale de coordonare „Let`s Do It, Romania!” ce a facut posibila aceasta performanta de a fi judetul din tara cu numarul cel mai mare de voluntari implicati in campania ce s-a desfasurat  pe 12 mai 2012:

 • Paul Narcis Vieru – Coordonator Judetean
 • Ovidiu Porohniuc – Specialist Voluntari General Judetean
 • Anca Melinte – Specialist Jud. Rel cu institutii de invatamant
 • Ana Ilas – Specialist Rel cu inst de inv – Dorohoi
 • Cristina Chelariu – Specialist Rel cu inst de inv – Flamanzi
 • Anamaria Porohniuc – Specialist Relatii cu Ong-urile
 • Roxana Buta – Asistent Specialist Voluntari
 • Simona Haisan – Specialist logistica
 • Florin Andrei – Specialist logistica
 • Ioana Matfeev – Specialist Comunicare
 • Ramona Bolohan – Asistent Specialist Comunicare

Acţiunea de curăţenie naţională în acest an, a îmbrăcat o nouă formă: în fiecare judeţ s-au ales zonele în care s-a facut curaţenie, pentru judeţul Botoşani acestea fiind zonele limitrofe localităţilor participante la campanie precum şi anumite zone cu probleme unde se obişnuieşte a se depozita necontrolat tot felul de deşeuri mai ales majoritatea dintre ele de la cei care aleg să petreacă sfârşitul de săptămână în aer liber.

Tot pe 12 mai, alături de România au facut curăţenie şi Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală Let`s Do It World! Peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală anul acesta, în perioada 24 martie-25 septembrie.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2012/06/gala-regionala-LDIR-2012-Iasi.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2012/06/gala-regionala-LDIR-2012-Iasi-150x150.jpgOvidiuCampanii 4BotosaniDiverseEcoBotosaniInformatii UtileLocaleONG-uri din BotosaniPromovariAna Ilas,Anamaria Porohniuc,Anca Melinte,Botosani,Bulgaria,cadre didactice,colectare selectiva,Cristina Chelariu,curatenie,deseuri,ecologie,elevi,Florin Andrei,gunoaie,institutii,Ioana Matfeev,LDIR,Let`s Do It Botosani,Let`s Do It Romania,Let`s Do It World,liceeni,ONG,Ovidiu Porohniuc,Paul Vieru,profesori,Ramona Bolohan,regiune,Republica Moldova,Roxana Buta,Simona Haisan,Teatrul Mihai Eminescu,Turcia,voluntari,voluntariat
Al treilea an de implicare în campania „Let’s Do It, Romania!” reprezintă pentru judeţul Botoşani clasarea pe primul loc în privinţa numărului de voluntari. Gorj şi Braşov urmează în clasamentul naţional al campaniei de anul acesta. Gorj cu 12.840 şi Braşov cu 9158 de voluntari. Doar Maramureşul, dintre judeţele...