Botoșani, pe lista proiectelor pilot ale Ministerului Romanilor de Pretutindeni. Prima întrunire a avut loc

În data de 9 august 2017, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani – domnul Liviu Toma a participat la evenimentul organizat, la Botoșani – în Sala Nicolae Iorga din
Palatul administrativ, de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice pentru promovarea campaniei naţionale – „Informare acasă! Siguranță în lume!“.

Această campanie este derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul
Afacerilor Externe precum și autoritățile locale din județ și a început cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august).
La eveniment au luat parte: doamna Andreea Păstârnac – Ministrul Românilor de Pretutindeni, ambasadorul Italiei în România, Excelența Sa, Marco Giungi, reprezentanți din toate instituțiile partenere, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.

Pe lângă faptul că această campanie își propune să informeze și să prevină
populația asupra riscurilor la care se expune odată cu decizia de a munci în
străinătate, consider că este foarte importantă și din prisma promovării măsurilor privind stimularea românilor de a reveni în țară. De asemenea, sunt convins că va avea un impact deosebit pe plan social, din perspectiva diminuării efectelor negative asupra copiilor rămași fără părinții care aleg să muncească în străinătate, a diseminării informațiilor privind facilitățile de a dezvolta afaceri pe cont propriu și a oportunităților de angajare în țară.” – a declarat domnul vicepreședinte Liviu Toma.

(comunicat de presă Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media-Consiliul Judeţean Botoşani)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.