Bombă de aviaţie găsită la marginea municipiului Botoşani. Vezi cum a fost detonată! (foto-video)

bomba-de-aviatie-gasita-marginea-municipiului-botosani-foto-video

Descoperire neobişnuită şi extrem de periculoasă la marginea municipiului Botoşani, unde un bărbat, care efectua lucrări de arătură cu un tractor pe un câmp aflat în apropierea barajului Cătămărăşti, a descoperit o bombă de aviaţie. Acesta a oprit utilajul şi a solicitat sprijinul pirotehniştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. S-a întâmplat joi dimineaţă, în jurul orei 08.00.

Echipa de pirotehnişti a stabilit că este vorba de o bombă de aviaţie, de 250 de kg, de provenienţă nemţească, aflată în perfectă stare de funcţionare şi care putea exploda la orice acţiune mecanică. Întrucât bomba de aviaţie prezenta un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare s-a luat decizia ca distrugerea să se facă pe locul unde a fost descoperită, deoarece zona permitea efectuarea acestei operaţiuni în condiţii de maximă siguranţă.

Şedinţa de distrugere a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, condusă de lt. col. Ştefan Uşurelu. După această operaţiune, s-a executat asanarea terenului înconjurător în vederea îndepărtării eventualelor elemente de muniţie rezultate în urma exploziei.

Pirotehniştii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.