Biblioteca, luată cu asalt de botoşăneni în lunile septembrie şi octombrie

clubul-melomanilor-marti-la-biblioteca-judeteana

După o vară în care s-au bucurat de cursurile oferite în proiectul BiblioVacanţa, în cadrul căruia s-au instrut şi au petrecut în mod creativ timpul liber peste 1300 de utilizatori ai instituţiei, copii şi adulţi, botoșănenii n-au părăsit biblioteca! Din contră, ei au reveni într-un număr foarte mare la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani, odată cu terminarea vacanţelor, concediilor şi începutul şcolii.

Toamnă roditoare la…Biblioteca Botoşani

Astfel, lunile septembrie şi octombrie au fost extrem de animate la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani. La secţiile din sediul central al instituţiei, Sala de Lectură, Împrumut Carte pentru Adulţi, Împrumut Carte pentru Copii, Fond Eminescu,  Biblioteca Etniilor, precum şi la Filialele 1 Primăverii, 2 Griviţa, Mediatecă şi Limbi Străine, au fost organizate nu mai puţin de 20 activităţi culturale. Dintre acestea amintim: “Soluţia finală” – acţiune realizată cu ocazia zilei comemorative a Holocaustului românesc, “E vremea rozelor ce mor” – expunere de fotoimagini si postere cu peisaje automnale, “Toamna în creaţia poeţilor”,  întâlnirile din cadrul Academiei Hiperboreene – Clubul Toastmasters Botosani sau o nouă serie de Cursuri IT pentru Seniori.

Aproape 300 de noi utilizatori

De evidenţiat este şi numărul mare de noi înscrişi la bibliotecă. Doar pentru luna octombrie, Centrul de Informare Comunitară al instituţiei a raportat un număr de 286 de premise de bibliotecă nou create pentru utilizatori, care vor avea astfel acces la toate colecţiile şi serviciile oferite de Biblioteca ”Mihai Eminescu” Botoşani.  În plus, a fost înregistrat un număr chiar mai mare de permise revizate. Diversitatea de cititori  este pregnantă, de la cei mai mici şcolari, studenti, adulţi de diverse profesii şi pensionari. În continuare cartea de studiu este pe primul loc în topul preferinţelor, dar mulţi dintre utilizatori sunt în aceeaşi măsură participanţi activi la programele şi manifestările propuse de bibliotecă.

Luna noiembrie începe în forţă!

Şi pentru luna în care tocmai am intrat, biblioteca a pregătit o serie de acţiuni care de care mai felurite şi mai atractive.  Primele două activităţi au fost propuse chiar marţi, 4 noiembrie a.c. Astfel, Filiala nr. 1 Primăverii a gazduit, începând cu  ora 11 o şezatoare literara cu titlul “La Hanul Ancuţei” în timp ce după amiază, începând cu ora 17, la Mediateca de pe Pietonalul Unirii s-a organizat prima întâlnire din cadrul Clubului Melomanilor. De asemenea, în această perioadă, la Filiala  nr. 2 Griviţa poate fi admirată o frumoasă expoziţie închinată marelui pictor născut pe plaiuri botoşănene, Octav Băncilă.

Pentru mai multe informaţii legate de Biblioteca Botoşani şi de activităţile organizate de instituţie, vă invităm să accesaţi site-ul www.bibliotecabotosani.ro.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.