Un bărbat, o altă femeie, aceeași poveste. Deja Vu! în premieră vineri la Cinema Unirea

Poster Deja Vu

Déjà Vu va avea premiera de gală joi, 14 noiembrie, ora 20:00, la CinemaPRO. Din 15 noiembrie va fi lansat în cinematografele din toată ţara: Târgu Mureş, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Botoşani, Piatra Neamţ, Călăraşi, Ploieşti şi Târgu Jiu.

La Cinema Unirea din botosani premiera filmului DEJA VU va avea loc vineri, 15 noiembrie incepand cu ora 19. Filmul va rula incepand cu sambarta de la orele 13 si 15.

Distribuţia: Ioana Flora, Mirela Oprişor, Anca Alexandru, Gabriel Răuţă, Tudor Smoleanu, Horia Gheorghe, Gabriel Sandu, Simona Teodora, Chis Stanciu, Gheorghe Andrei şi Dan Chişu.

Déjà Vu este o co-producţie DaKINO Production şi Watch Me Productions, realizată cu sprijinul HBO România, 2012.

Este prima dimineață în care Mihai, un bărbat de 55 de ani, se trezește acasă nu alături de soția sa, ci de amantă. Ce urmează este Déjà Vu, cel mai recent lungmetraj al lui Dan Chișu, în calitate de scenarist, regizor, cameraman, actor și producător.

Déjà Vu este povestea tragi-comică a unui trio amoros cu efecte revelatoare. Ineditul și, totodată, drama poveștii nu vine din tema abordată, relația în trei, ci din tehnica de filmare și tot ce decurge de aici. Spectatorul intră în viața personajului principal fără să îl vadă, descoperindu-l numai din modul în care reacționează personajele cu care el interacționează: mama, soția și amanta. Personajul principal este singurul decident al acțiunilor sale, dar și al cadrelor pe care le surprinde.

”Mi-am dat voie să risc, actoricește vorbind” – Ioana Flora

”Lucrul la Déjà Vu a fost din primul moment o provocare profesională. Când primești un astfel de rol, poate fi în egală măsura îmbucurător și intimidant. Aveam nevoie de încredere, îndrumare și susținere, iar Dan mi-a oferit încredere totală încă din timpul repetițiilor și a fost deschis la orice întrebare sau propunere, fapt care m-a ajutat enorm. Am modificat sau am improvizat împreună în timpul celor trei săptămâni de repetiții, încât la filmări știam deja foarte bine ce aveam de făcut. E un proiect de suflet în care mi-am dat voie să risc, actoricește vorbind, în care am ieșit din zona mea de confort, ceea ce nu poate fi decât binevenit din când în când pentru un actor.”, spune Ioana Flora, actrița care interpretează rolul amantei, Tania.

Actriţă de film, teatru şi televiziune, Ioana Flora este cunoscută și premiată pentru rolurile ei din Marfa şi banii (2001), al lui Cristi Puiu, Pescuit sportiv (2007), în regia lui Adrian Sitaru, A Long Story (2011), în regia lui Jorien van Nes, Periferic (2012), în regia lui Bogdan George Apetri, Domestic (2013), al lui Adrian Sitaru. Pe scenă, Ioana poate fi văzută în prezent la Odeon, Godot Cafe-Teatru și teatre independente/spații neconvenționale pentru piese de teatru din București și din țară.

”Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat” – Tudor Smoleanu

”Filmul Déjà Vu a fost unul dintr-o, de acum, bogată serie de proiecte realizate împreună cu regizorul Dan Chișu, așa că, se înțelege, am lucrat cu plăcere împreună. Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat pentru că presupune un joc puțin diferit de ceea ce faci în mod obișnuit. E interesantă trecerea de la un partener la cameră. M-aș mai juca așa! Sper ca filmul să se bucure de succes!”, spune Tudor Smoleanu, actorul care interpretează rolul lui Mihai, personajul principal.

Tudor Smoleanu a mai jucat în Bucureşti NonStop(2013), Şi caii sunt verzi pe pereţi(2012), Ursul (2011) și Întâlniri încrucişate (2009), regizate de Dan Chișu. Ca scenarist, Tudor Smoleanu semnează filmul Zbor deasupra unui cuib de curci (2003).

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.