Autoritățile locale lăudate de Asociația ADOR pentru felul în care a fost gestionată situația câinilor comunitari

ador-incurajeaza-botosanenii-sa-adopte-sa-doneze-mancare-cainii-adapostul-public

Asociatia pentru Protectia Animalelor Ador doreste sa multumeasca Primariei Botosani, Consiliului Local Botosani, Directiei Sanitar Veterinare si administratiei Adapostului Public Botosani pentru felul in care a fost gestionata pana acum situatia cainilor comunitari din orasul Botosani, si pentru faptul ca solutiile civilizate si umane au luat locul exterminarii in masa a cateilor din padocul public.

Dorim sa ne aratam recunostinta pentru colaborarea intre autoritatile locale si Asociatia Ador, celei din urma permitandu-se sa ingrijeasca, sa hraneasca, sa ofere tratamente medicale si sa promoveze pentru adoptie cateii din padoc. Rezultatele acestei colaborari s-au vazut atat pentru cetatenii orasului, care nu mai trebuie sa se simta amenintati de cateii comunitari, dar si pentru cateii din padoc si pentru felul in care Botosaniul este perceput de cetatenii din afara Romaniei.

Solicitam asadar Primariei Botosani si tuturor autoritatilor locale implicate, sa nu aplice nici pe viitor masura eutanasiei cateilor, atata timp cat atatia oameni sunt implicati in salvarea lor, cat zilnic echipe de voluntari stau in frig pentru a-i hrani si ingriji, cat sunt promovati intens pentru adoptie in tara si strainatate.

Alaturi de Asociatia Ador, alte 9 fundatii din Germania, Anglia si Olanda au depus in aceasta saptamana la Primaria Botosani scrisori in care solicita Primariei sa li se acorde sansa de a promova spre adoptie cateii din padoc si de a le gasi familii iubitoare. Avand in vedere ca foarte multi catei din Botosani se afla pe site-uri de adoptie din strainatate, eutanasia lor ar pune fundatiile care ii promoveaza in situatia de a ramane fara cateii pe care i-au promis deja adoptatorilor, dovedind astfel lipsa de profesionalism.

Desi principalul fel de a ajuta a acestor fundatii este implicarea in adoptii, multe dintre ele au donat deja cantitati insemnate de hrana si au trimis cateilor din padoc prelate, haine pentru iarna, paturi si medicamente. De asemenea, numerosi iubitori de animale din strainatate au vizitat deja padocul public Botosani in cautarea unui catel, sau au anuntat ca urmeaza sa o faca in anul care incepe.” – specifica un comunicat de presa trimis la redactie de Asociatia ADOR.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.