Atentie! Se fura la autogara mare din Botosani!

Ieri dimineata in jurul orei 08:15 pe peronul unde trage autocarul spre Targu Mures din autogara mare a municipiului in momentul cand calatorii stateau sa se imbarce o doamna a ramas fara telefon si deasemenea a mai fost o tentativa esuata de a i se fura telefonul altei femei care insa a observat ceva suspect si si-a tras mai aproape geanta.
Ajunsa in autocar si observand lipsa telefonului doamna a inceput sa intrebe si sa sune propriul sau telefon de pe telefonul unei persoane din autocar insa telefonul mai mult ca sigur era deja pasat si lucrat de mult timp. Dupa ce au studiat nitel in jur, persoana asupra careia s-a incercat tentativa de furt l-a recunoscut pe presupusul hot si l-a indicat pagubitei care s-a dus la el. Normal ca acesta era undeva retras in spatele acelor chioscuri din aproprierea autogarii si cum a vazut-o ca vine spre el s-a facut ca nu o vede, insa cum doamna a inceput sa il ia la rost el a inceput sa tipe si probabil intimidata pagubita a plecat „impacata”.
Dupa rapiditatea lucrarii si modul in care a fost facut acest furt presupun ca nu e singura data cand se petrece asta in incinta autogarii si probabil atat pagubita cat si persoana asupra careia s-a incercat tentativa de furt au fost filate din timp si mai mult ca sigur ele folosisera telefoanele acolo in acea dimineata deoarece hotul stia foarte bine ce are de facut. Deasemenea nu este exclus ca hotul sa aibe si complici carora sa le paseze rapid telefoanele pentru a se face pierduta urma lor.
In urma acestui incident pagubita si-a continuat drumul parand deja impacata cu situatie desi telefonul nu era al ei ci al unei rude de la care il avea imprumutat cu o seara inainte… iar hotul sau hotii probabil „lucreaza” si in aceasta dimineata la alte victime.
Acest eveniment imi aminteste de acea reclama sau campanie de la televizor: „Tu poti fi urmatorul!” – si da chiar eu sau tu putem fi urmatoarele victime si asta tocmai pentru ca cei care au fost pagubiti dar mai ales i-au si identificat pe faptasi nu au luat nici un demers in acest sens multumindu-se pur si simplu cu paguba. Si ne mai miram de ce se mai intampla ce se intampla in tara asta cand noi preferam sa inchidem ochii si pur si simplu sa fim indiferenti si sa nu ne pese… cum sa nu ne meritam astfel soarta?

Si pentru ca noi nu dorim sa fim indiferenti venim cu o provocare pentru voi toti si anume sa surprindeti in imagini  foto sau video orice neregula sau astfel de infractiuni in special cu „muncitorul” de la autogara mare pentru a nu ii mai permite sa faca si alte victime.
Nu uitati ca urmatoarea victima puteti fi chiar voi sau o cunostinta si daca noi nu punem mana sa fim uniti si sa facem ceva pentru a opri acest lucru atunci cine?Nu ne-am gandit inca cu ce vom premia orice informatie, imagine foto sau video insa cu siguranta va fi unul destul de consistent si in plus acele persoane care ne vor asista vor avea tot respectul nostru.
Asa ca fiti cu ochii deschisi! Supravegheati si actionati! 😉 Fir intins! 🙂

Sursa Imagine: www.vizorul-cetateanului.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.