Ateliere de lucru pentru realizarea unui nou braț robotic humanoid

atelierele-lucru-realizarea-unui-nou-brat-robotic-humanoid

După succesele din anii anteriori a parteneriatelor realizate între PALATUL COPIILOR BOTOSANI și DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI a fost finalizat un nou proiect intitulat ”Braț robot humanoid” ce s-a desfășurat în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2015 și care a avut ca scop stimularea creativităţii tinerilor, dezvoltarea abilităţilor tehnice, atragerea tinerilor spre studiu, inovare și spre noile tehnologii.

În cadrul Cercului de Fizică Aplicată – electronică, automatizări și robotică sub coordonarea profesorului Luisian Grigore și a elevului Mihnea Horbuli în ceea ce privește partea practică, 15 tineri botoșăneni au participat la atelierele de lucru care s-au concretizat prin realizarea unui nou braț robotic humanoid, mai performant față de predecesorul său.

În mecanica brațului au intrat 15 servomotoare care fac ca mobilitatea sa să aibă multe grade de libertate, apropiate mișcările reale.

Imprimanta 3d a avut un rol fundamental în realizarea brațului, toate componentele mecanice fiind “turnate” cu aceasta.
Acest proiect face parte din visul de a crea un robot humanoid, brațul urmând a fi montat pe structura robotului.

Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.