Atelier de artă fotografică în căutarea lui Eminescu la Ipotești (FOTO)

© Ovidiu Porohniuc 2016 - https://www.facebook.com/OvidiuPorohniucPhotography

Fotografi din mai multe județe ale țării au fost prezenți la finalul acestei săptămâni la Ipotești,  în cadrul unui atelier de artă fotografică organizat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

Scopul organizării unui atelier foto cu tema Căutându-l pe Eminescu a fost acela de a acumula un material fotografic inspirat de viața și opera lui Mihai Eminescu, având ca principală sursă de explorare fotografică, satul Ipotești, casa părintească , bisericile din apropiere și alte locuri din zonă apropiate copilului și tânărului Eminescu, reflectate mai târziu în opera sa.

Organizatorii doresc ca cele mai inspirate fotografii să se regăsească într-un catalog al ediției şi să realizeze o expoziție cu același titlu care să rămână în patrimoniul Memorialului Ipotești.

Programul atelierului a inclus prezentări și sesiuni foto coordonate în acest an de Andrei Baciu, artist fotograf consacrat (profesor la Măgurele – Prahova) și Sergiu Manolache, autorul unei foarte documentate monografii a comunei Mihai Eminescu (profesor la școala din Ipotești).

Atelierul s-a desfășurat în perioada 14-17 iulie 2016 si au  participat fotografi din Botoșani, Iași și Brașov. Vom reveni in zilele ce urmeaza cu mai multe imagini foto-video de la acest eveniment.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.