Articolul saptamanii: 04-10 Septembrie 2011

Iata ca dupa o pauza de cateva saptamani revenim cu propunerile noastre pentru:

„Articolul Saptamanii => 04-10 Septembrie 2011”:

==================================================================
[1]==>> Pe blogul „19 trandafiri…” gasim o poveste: „Duminica păcatului sau cum să-ţi amputezi sufletul”

„Încet, încet, întunericul se lăsa învins de o lumină difuză. Lui Marian îi era greu, totuşi, să deschidă ochii. Mişcă mâna involuntar. Ca o mănuşă, o altă mână i-o acoperi.
– Suntem aici, bunicule, stai liniştit, se auzi un glas de băiat ce părea dintr-o altă lume. Bătrânul îşi recunoscu nepotul cu greutate.
Vru să întrebe ce se întâmplă, unde este, de ce nu-şi poate deschide ochii, dar cuvintele i se opreau înainte de a-i ajunge pe buze.[…]”

==================================================================
[2]==>> Pe blogul „more than words” aflam ce seminifica termenul: „Nevralgie”

„nevralgie = contactul direct al extremității superioare a corpului, mai exact capul, cu orice zid de susținere al unei locuințe.

când se manifestă: la orice oră din zi și noapte, ziua și noaptea fiind și acestea la alegere….la alegerea celor din jurul tău, martori ai masacrului .[…]”
==================================================================
[3]==>> Pe blogul asociatiei „IHTIS” aflam despre o intalnire: „AUTO-REPREZENTAREA – DIALOGUL NORMALITATII”

„“Auto-reprezentarea factor esential al integrarii” a fost un test pentru toti participantii prezenti la masa rotunda, programata in debutul Proiectului “CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE”.
In primul rand, greu a fost testul organizarii pentru echipa de implementare – trei oameni care si-au pus la bataie timp de o luna resursele personale pentru a-l realiza.
La fel de greu incercate au fost emotiile noastre, constientizand riscurile la care ne expunem printr-o asemenea tema, intrucat a face ceva pentru comunitate inseamna a sti fiecare ce are de daruit si in beneficiul cui – cu exactitate.[…]”

==================================================================
[4]==>> Pe „topix^world” gasim: „7 ani – O poveste ruptă din realitate – Partea 1”

„[…]A trecut mult timp de când nu am mai vorbit cu ea. O văd… mă vede, dar ma ignoră. Ştie că o privesc şi adoră să ştie asta. Nici măcar nu mă salută…

Totul a început acum 7 ani, într-un mic orăşel dintr-o mică ţară, de pe un mic continent. Dar nu asta contzează.

Horia, adică eu, un băiat crescut în mediul rural, foarte timid, am fost elementul surpriza atunci cand m-am tranferat la o şcoală din oraş pentru a învăţa in clasa a cincea.

Prima zi a fost oribilă datorită emoţiilor. Eram prea emotiv şi prea sensibil să o observ în mijlocul clasei.

-Hei. vino să stai cu mine în bancă. se auzi o voce venind din spatele clasei. Era Ion, unul din puţinii băieţi din clasă, care stătea singur în ultima bancă. El a fost primul meu prieten.[…]”
==================================================================
[5]==>> Pe „Question?” putem citi cateva randuri despre: „Love and sin…”

„Am inceput in ultima perioada sa il ascult pe O.Paler. Din nou, m am indragostit de cartile lui, de cugetarile lui in care ma regasesc nespus. Va las si voua cateva reflectari din cartea ”Rugati va sa nu va creasca aripi”.

”Dacă dragostea e un păcat, eu cred că fără păcat nu există fericire.”[…]”
==================================================================
[6]==>> Pe „Viata n-are sens inchisa intre limite…” putem citi: „Aventura estivală a micilor reporteri, o experiență unică pentru mine”

„Vara aceasta, mi-am împlinit un vis pe care l-am avut din adolescență pentru că, înainte de a urma drumul acesta al jurnalismului, mi-am dorit cu ardoare să devin profesoară. Mi-a plăcut încă de când am început să studiez, clasa a IV-a, limba franceză. În liceu, era materia cu care îmi începeam temele de acasă, pentru că, pur și simplu, mă relaxau. Nu mi s-au părut niciodată dificile orele de limba franceză. Nici măcar atunci când tremuram pentru că mi-era teamă să nu uit, în fața profesoarei, rădăcina unui verb neregulat. Mi-am dorit să devin profesoară de limba franceză. Aceasta a fost idealul care mi-a conturat anii de liceu.[…]”
==================================================================
[7]==>> Pe „Gânduri răvășite…” putem simti: „Parfumul primei zile de școală… „

” A sosit toamna, și odată cu ea, prima zi de școală. Mirosul de mere coapte, vântul călduț și razele de soare se împletesc într-o cheie de aur deschizând porțile școlii. Zâmbete, priviri entuziasmate și fețe luminoase de copii nerăbdători și curioși… În vibrații armonioase de vânt coboară frunze ruginite. Buchete de trandafir cu suflet sângeriu se adună în brațele copiilor tremurând de emoție în fața școlii.
Nu pot să nu-mi amintesc prima mea zi de școală. Parfum de entuziasm, timiditate, curiozitate și nerăbdare străbate din albumul sufletului meu.[…]”

==================================================================
Va invitam si de aceasta data sa alegeti voi articolul saptamanii in functie de preferintele dumneavoastre. Daca aveti alte opinii, pareri sau recomandari de bloguri/site-uri sau articole interesante va asteptam cu un mesaj in formularul de mai jos.

„Articolul saptamanii: 19-25 Iunie 2011” ales de cititorii nostri in urma unui sondaj este:
“Relatarile unui discromat” de pe blogul „micul rotund”.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
Facebook Comments

One thought on “Articolul saptamanii: 04-10 Septembrie 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.