Articolul saptamanii: 03-09 Aprilie 2011

Iata si care sunt articolele saptamanii => 03-09 Aprilie 2011:

[1]==>> Pe site-ul „IHTIS” gasim: „FAMILIA – temelia integrarii sociale a copilului/tanarului cu dizabilitati fizice”:

„Cateva intrebari primite curand m-au determinat sa scriu cele ce urmeaza. Acestea sunau astfel:

„De ce exista inca tineri cu dizabilitati fizice severe si IQ normal nescolarizati?”;
„De ce multi dintre cei scolarizati nu au capacitatea de a scrie corect sau nu pot purta un dialog corespunzator varstei si pregatirii lor?”;
„Cum reusesc totusi alti copii si tineri cu dizabilitati fizice severe sa obtina performante?”[…]”

==================================================
==================================================

[2]==>> Pe blogul „Atelierului de Teatru” putem citi: „Catharsis, sau Desteptarea Atelierului si a Prietenilor sai „:

„Parca v-am pomenit de dorul nostru de duca si de joc ce ne manca talpile si limbile la sfarsitul lunii trecute, nu? Ei bine, l-am ostoit pe 26, 27 martie cand, la Bucuresti poposind am fost decretati prin bagde si cuget PARTICIPANTI ai Festivalului de teatru Catharsis, editia a VI-a. Aventura incepe:

* suntem cazati in seara de 25, obositi dar zambitori, intr-un loc ce depaseste sfera metaforelor de orice chip si se intinde pana pe taramul Rahovei. Dormim.
* dis de dimineata, ne desteptam odata cu soarele si pornim dornici de „vacanta” pana la Colegiul Sincai unde ne-am si jucat „de-a vacanta” pe scena matinala, sub ochii binevoitori ai publicului si juriul format din: Florin Zamfirescu, Paul Chributa, Irina Ungureanu si Dimitrii Bogomaz. […]”

==================================================
==================================================

[3]==>> Pe blogul „ATL News” putem citi: „Despre Ea cu El”


[…]”Povestea rasei umane începe cu femeia. Ea a purtat cromozomul uman original, aşa cum îl poartă şi astăzi; adaptarea ei evolutivă a asigurat supravieţuirea şi succesul speciei umane; misiunea ei de a fi mamă a produs primul imbold cerebral pentru comunicare şi organizare socială. Cu toate acestea, pentru generaţii întregi de istorici, arheologi, antropologi şi biologi, singurul protagonist al povestirii a fost bărbatul. Bărbaţii domină istoria pentru că ei o scriu. În realitate însă, femeia este cea care s-a ocupat în tăcere de asigurarea viitorului omenirii – pentru că munca, priceperea şi biologia ei au fost elementele care au deţinut cheia menirii noastre.[…]”

==================================================
==================================================

[4]==>> Pe blogul „ganduri” gasim: „Acţiuni de voluntariat inteligente „


„Am urmărit în ultima vreme, cu interes, acţiunile derulate de un grup de tineri botoşăneni în sprijinul animăluţelor fără stăpân, atât din adăpostul botoşănean cât şi a celor ce umblă de colo – colo. M-am bucurat, sincer, de succesul campaniei „Ne e fomică, ne dai păpică?”, în urma căreia s-a adunat şi mâncare şi bani pentru câinii din adăpost.
În seara asta, un grup de tineri „spuneau”, fără vorbe, „Nu indiferenţei”, „Nu abandonului”, pe Pietonalul Unirii din Botoşani. […]”

==================================================
==================================================

[5]==>> Pe blogul „Viata de gimnaziu, la Botosani” afalm despre un: „Simpozion internaţional la Şcoala nr. 17 Botoşani „


” Pe 8 aprilie 2011 a fost organizată la Botoşani cea de-a II-a ediţie a Simpozionului internaţional „Vis de primăvară” – de către Şcoala nr. 17 Botoşani şi Şcoala din Oprişeni, Ucraina. Găzduit de instituţia şcolară botoşăneană, evenimentul a fost coordonat, în principal, de învăţătorul Doina Popa şi institutorul Sorin Râptea, în colaborare cu numeroase cadre didactice din muncipiu şi judeţ, precum şi cu profesori din Oprişeni (directorul şcolii ucrainene, Nicu Butnariuc, având o colaborare de lungă durată cu Şcoala nr. 17).[…]”

==================================================
==================================================

[6]==>> Pe blogul „Viata n-are sens inchisa intre limite…” gasim: „Ziua Romilor cu seminte şi scandal… „


„8 aprilie 2011. Astăzi, se sărbătoreşte în întreaga lume, încă din anul 1971, Ziua Internaţională a Rromilor. Este cel mai potrivit moment, după părerea mea, ca reprezentanţii etniei să arate că au valoare şi pot constitui chiar modele pentru ai lor şi, de ce nu, pentru români. De unde? Astazi, mi-a fost dat să redescopăr „calitatea” de a fi rom. Şi asta mă intrigă cu atât mai mult cu cât în educaţia lor se investeşte mult în ţara asta. Ei sunt favorizaţi la fonduri europene, au locuri speciale în învăţământ, au câte şi mai câte doar doar, în Italia, Franţa, Spania, n-om mai auzi de matrapazlâcuri comise de ei. Din păcate, au mai multe drepturi decât obligaţii. Iar cea dintâi obligaţie, care le lipseşte e cea pe care o cultivă, nu profesorii în şcoală, ci părinţii în primii ani de viaţă. Le lipseşte educaţia şi respectul faţă de semeni.Şi spun asta fără fără a fi rasistă.[…]”

Facebook Comments

One thought on “Articolul saptamanii: 03-09 Aprilie 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.