Artă fotografică printre vânzătoare de brânză şi lapte la Hala Centrală (FOTO-VIDEO)

arta-fotografica-printre-vanzatoare-de-branza-lapte-hala-centrala-foto-video

Joi, de la ora 17,00 la – Hala Centrală ”Anghel Saligny” – Piața Mare Botoșani a avut loc vernisajul expoziției de fotografie ia ”Acționează, reacționează, decide!”. Expoziția este organizată de Centrul Europe Direct Botoșani, în parteneriat cu Clubul Fotografilor FOCUS Botoșani.

Prezentarea expoziției a fost făcută de muzeograf Florescu Ana-Elisabeta, Muzeul Județean Botoșani care a spus între altele:
„Foarte frumos că expoziția dedicată alegerilor europarlamentare de la 25 mai este intitulată ”Acționează, reacționează, decide”. Loviți de multe ori de soartă, de problemele care ne înconjoară, uităm să mai acționăm. De multe ori nu reușim să decidem. Dar întotdeauna e bine să acționăm. Este de felicitat astfel acțiunea tinerilor artiști de la Clubul Foto din Botoșani. Și, cu permisiunea dumneavoastră, vreau să le mulțumesc artiștilor fotografi: Florin Andrei, Sorin Curcă, Anda Jucan, Marius Petrescu, Ovidiu Porohniuc, Alex Țibuleac și Cristina Venedict.

Așa cum vedem în expoziție sunt imagini cu multe fețe triste. Poate că, în spatele tristeții există acel strop de bucurie pe care îl așteptăm cu toții. Sper ca mintea românului cea de pe urmă, alimentată, sprijinită, acționată de lucrările acestor tineri să aducă, pentru fiecare dintre noi, un zâmbet în plus. Și multe, din ce în ce mai multe acțiuni de anvergură din ce în ce mai mare, fie pe domeniul artei fotografice, pe domeniul literaturii, al artei plastice, teatrului sau muzicii, să coboare printre oameni. Pentru că, nimic din toate acestea, fără public, nu-și are rostul. Dumnezeu a dăruit omul cu frumos, cu iubire și omul trebuie să-l răsplătească pe Dumnezeu iubindu-i pe ceilalți.”

Scriitoarea Lucia Olaru Nenati a rostit câteva cuvinte de suflet:
„Ideea expoziției mi s-a părut, de la bun început, foarte insolită și ingenioasă, pornind de la numele acestei hale pe care toată lumea o știe că e ”hala de carne, hala de pește” dar care posedă un rang de mare noblețe pe care i-l conferă numele arhitectului Anghel Saligny.

Mă bucur, de asemenea, pentru resuscitarea artei fotografice, care, la noi, la români, a avut nume de artiști importanți, să nu-l uităm pe Ion Cucu dar și pe Vasile Blendea, cel care, păcat că s-a stins înainte de a-și duce la bun sfârșit marea Istorie a Literaturii în imagini, dar poate că soția lui vrednică o va face.

La noi în Botoșani ne amintim de Ozolin Dușa și de alți artiști fotografi. Comunitatea artiștilor fotografi din Botoșani, nu mare, dar valoroasă prin inițiativă și prin realizări și reușește acum să relanseze o activitate creativă importantă și valoroasă dar lăsată puțin ”în adormire”. Apreciez, de asemenea, îndrăzneala de a expune în fața acestui minunat public, în acest loc pe care noi îl vizităm doar când dorim să mai cumpărăm câte ceva. Astfel se întâlnește arta cu modelul.

Cred că astăzi s-a creat un moment cultural important, un ”zvâc”, care merită salutat. O imagine face cât o mie de cuvinte și iată câte mii de cuvinte sunt aici. Noi, cei care scriem, ne simțim puțin concurați, dar ”ut pictura poesis” și e momentul să le urăm confraților noștri întru creație succes și mulți spectatori.”

O părere din public:
„Foarte frumoase poze, ceva deosebit. Să continue meseria asta și să le dea Dumnezeu sănătate. Mi-au plăcut foarte mult pozele cu bătrâni. Sunt foarte expresivi. Cred că lumea se va uita la expoziție. Să trăiască tinerii și să mai facă treburi din acestea.”

Expoziția va rămâne la Piața Mare până după sărbătoarile Pascale iar organizatorii intenționează să o transforme în expoziție itinerantă, inclusiv în aer liber, de Zilele Municipiului Botoșani – 23 aprilie.


==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

2 thoughts on “Artă fotografică printre vânzătoare de brânză şi lapte la Hala Centrală (FOTO-VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.