APM Botoșani sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede

Lacul-Stanca-Costesti-Botosani

Miercuri, 29 ianuarie 2014, specialiștii Agenției pentru Protecției Mediului Botoșani au participat la întâlnirea cu asociațiile de fermieri care a avut loc la sediul Direcției pentru Agricultură Botoșani. În cadrul acesteia au fost prezentate  aspecte semnificative referitoare la gestionarea  terenurilor  agricole situate în situri Natura 2000 sau în vecinătatea acestora, în contextul în care pe data de 2 februarie  2014, se sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede, sub deviza “Zonele umede şi agricultura-împreună pentru o dezvoltare durabilă”.

Tema aleasă pentru acest an atrage atenţia asupra importanţei pe care o au zonele umede pentru dezvoltarea unei agriculturi sustenabile. Administrându-le în mod eficient, ele vor continua să fie o sursă de hrană pentru populație și vor contribui la îmbunătăţirea microclimatului şi reglarea ciclului hidrologic.

In judeţul Botoşani există patru  zone umede care au fost declarate arii naturale protejate de interes comunitar, fiind incluse în Reţeaua Ecologică Europeană NATURA 2000: Lacul Stânca Costeşti, Iazurile de pe Valea Ibănesei –Başeului- Podrigăi, Acumulările Rogojeşti Bucecea şi Turbăria Lozna. Aceste zone adăpostesc numeroase specii de păsări protejate în Uniunea Europeană sau habitate de interes comunitar.

Agenţia pentru Protecţia Mediului  Botoşani  va desfășura, pentru marcarea acestui eveniment, o serie de acțiuni de conștientizare a populației cu privire la necesitatea protejării zonelor umede și rolul acestora în dezvoltarea activităților agricole, a declarat directorul executiv al APM Botoșani, dl. Eugen Mateciuc.

Mai multe informaţii despre acest eveniment pot fi găsite  pe site-ul www.ramsar.org sau pe site-ul APM Botoşani www.apmbt.anpm.ro

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.