APM Botoşani organizează o nouă sesiune de instruire pentru agenţii economici

ajofm-botosani-seminarul-oferta-formativa-imbunatatita-centre-eficiente-office

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani va organiza, la începutul lunii noiembrie 2014, o nouă sesiune de instruiri destinată autorităţilor locale şi operatorilor economici din judeţul Botoşani având ca scop asigurarea îndeplinirii obligațiilor legale din domeniul gestionării deșeurilor.

Instruirile vor fi ţinute de specialiştii APM Botoşani şi vor aborda teme specifice: legislaţia în domeniul gestiunii deşeurilor, gestionarea anumitor categorii de deşeuri: uleiuri uzate, ambalaje, VSU, baterii şi acumulatori uzaţi, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, transport deşeuri, gestionarea substanţelor şi preparatelor chimice, întocmirea raportărilor, înregistrarea şi folosirea SIM, completarea chestionarelor statistice.

La instruiri, care vor avea loc la sediul instituţiei şi vor fi gratuite, pot participa responsabilii de mediu din cadrul firmelor private şi de stat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011, art. 22, alin3 privind deşeurile, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
Participanţii îşi vor consolida cunoştinţele în ceea ce priveşte monitorizarea activitatilor de gestiune a deşeurilor, elaborarea documentelor şi a raportărilor specifice, inclusiv prin prezentarea unor studii de caz.

„Având în vedere reacţiile pozitive obţinute după susţinerea primei serii de cursuri, care a avut loc în luna martie 2014 şi la care au participat peste 100 de persoane, am luat decizia de a organiza o nouă sesiune de instruiri, în special pentru cei care nu au putut participa în prima etapă. Cei interesaţi se pot înscrie la sediul APM Botoşani până pe data de 25 octombrie 2014. La sfârşitul perioadei de instruire, persoanele înscrise vor primi o diplomă care va atesta participarea la instruirile în domeniul gestiunii deşeurilor.”, a declarat directorul executiv al APM Botoşani, dl. Eugen Mateciuc.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.