Ansamblul de obiceiuri populare de iarnă din Flămânzi la Vatra Dornei

În dorinţa permanentizării valorii datinilor, portului popular, a păstrării obiceiurilor de iarnă, atât din Bucovina, cât şi din celelalte colţuri ale ţării, Primăria municipiului Vatra Dornei împreună cu Fundaţia Culturală „Dorna Dorului” şi Casa de Cultură „Platon Pardău” a organizat la sfârşitul anului trecut a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Porniţi Plugul, Feţi Frumoşi”, ce s-a desfăşurat în data de 29 decembrie 2011.
La festival au participat ansambluri artistice reprezentative de datini şi obiceiuri populare de iarnă, grupuri de colindători, urători, formaţii de căiuţi, jocul caprei, jocul ursului, jocul cerbului, dansul măştilor, steaua, sorcova şi alte obiceiuri tradiţionale de iarnă.

Începând cu ora 11.00, pe traseul Biblioteca „G. T. Kirileanu” – Primăria Vatra Dornei şi pe strada M. Eminescu a avut loc Parada portului popular, prezentată de formaţiile artistice participante la ediţia a XV-a a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri Populare de Iarnă „Porniţi Plugul, Feţi Frumoşi”. Printre aceste formaţii au facut parte şi ansambluri din Botoşani cum ar fi Grupul de obiceiuri Văculeşti, Ansamblul „Codruleţul” din Vorona si Ansamblul de obiceiuri populare de iarnă din Flămânzi a căror reprezentare vă prezentăm în imaginile următoare:

Sursa Video: YouTube

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Dacă ţi-a plăcut acest articol recomandă şi altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.