Amalia Munteanu – interviu candidatura C.S.E.

Amalia Munteanu este una din candidatele la alegerile pentru Presedintia Consiliului Elevilor din cadrul Grupului Scolar „Dimitrie Negreanu”, alegeri ce vor avea loc miercuri 20 octombrie 2010.

Iata si cateva cuvinte despre obiectivele pe care Amalia Munteanu va incerca sa le puna in aplicare daca va castiga „Presedintia Consiliului Elevilor”:

1. „Cenaclul Adolescentilor Timizi”
Cenaclul adolescentilor timizi presupune implicarea elevilor carora le plac sa recite poezii, la scrierea de poezii si/sau povesti si multe alte lucruri ce ii caracterizeaza, lucrarile fiind realizate doar de ei.
Eu incerc sa scot la inaintare elevi cu anumite abilitati nu numai sportive , dansatori si cantareti. In scoli nu prea sunt scosi la iveala elevi de genul acesta.

2. „Cu sufletul aproape de ei”
Aici e vorba de persoane cu nevoi, incerc sa ii fac sa inteleaga pe elevi, ca alaturi de noi sunt si persoane necajite, adica colegi, batrani etc. care au nevoie de o raza de speranta, si incerc sa implementez acest lucru pentru sensibilizarea elevilor, nu strica un mic ajutor din partea fiecarui elev.

3. „Ochiul Magic”
Ochiul magic – reprezinta tot o activitate ce presupune scoaterea la inaintare a elevilor, presupune realizarea de poze pe teme specifice , in poze vor fi prezente persoane din jurul nostru si chiar elevi de ai nostri, cred eu ca, macar 5 persoane sunt in stare sa realizeze astfel de poze si cine stie pe viitor le va ajuta, ei poate dorind sa ajung sa dea la jurnalism etc

4. „Avem drepturi si obligatii”
Tot o activitate artistica ce presupune realizarea de filmulete eco, anti drog, anti violenta, etc. probleme cu care se confrunta lumea si in special adolescentii in ziua de azi, personajele fiind chiar elevi din liceu, sperand sa se ajunga macar un pic la realizarea lucrurilor nocive ce ne ataca viata, ca avem nevoie de un aer mai curat si multe altele, propuneri venid chiar de la elevi, aici scotand la iveala talentul teatral, talentul sa zic asa de”regizor” si multe abilitati.
Stiu ca elevii sau cam plictisit de aceste teme dar de data asta eu vin cu ideea de filmulte realizare de elevi, pentru a realiza gravitatea lor.

5. „After school”
De data asta e o activitate distractiva ce presupune participarea elevilor 1-2 ore in fiecare weekend, adunandu-ne intr-un cadru restrans unde elevii pot veni cu idei ,dar pe langa asta se pot viziona filmulete educationale (chiar si cele realizate de ei), joculete, formarea de grupuri pe teme specifice si multe alte lucri, drept urmare, realizarea de o mai buna relatie intre elev/elev si elev/profesor, plus ca elevii putand sa evite locuri nocive lor .

Movi: Crezi ca vei intampina ceva probleme cu partea logistica sau cu locatia? Vei gasi solutii si intelegere pentru asemenea posibile impedimente?

Amalia: Nu cred, mi-am cam propus locurile pentru activitati si sper de asemenea ca directorul sa fie de acord. Nu cer luna de pe cer, ci doar solutionarea unor probleme ce ne afecteaza in ziua de astazi: droguri, comunicarea, violenta, egalitate, etc.

Movi: Imi poti spune te rog de unde ti-a venit inspiratia pentru aceste activitati/obiective?

Amalia: Cum am mai precizat, in ziua de astazi multi copii si adolescenti sunt luati de val, comunicarea lipseste, bunul simt si spiritul de ajutorare si mai mult, macar cineva trebuie sa-si impuna punctul de vedere, cred eu ca putem fi mai buni si mai rationali.
Observ lumea de zi cu zi si ma minunez ce poate face un copil/adolescent la varsta lui, lucruri care nici unii adulti nu au ajuns sa le faca.

Movi: Deci inspiratia pentru cele 5 activitati care le propui consta din practica si lucrurile pe care le-ai observat in jurul tau?

Amalia: Exact, 3 propuneri provin din lucrurile grave ce se petrec in ziua de astazi. Poate totusi pot sa le deschid la unii ochii inainte de a fi prea tarziu.

Movi: In eventualitatea in care vei fi aleasa vei fi deacord sa colaborezi cu ceilalti contracandidati/contracandidate din liceu? Poate chiar sa implementezi unele proiecte de ale lor daca acestea sunt posibil de realizat?

Amalia: Bineinteles, e adevarat acum suntem intr-o stransa competitie pentru post, dar nu ar fi nici o proplema pentru mine, sunt deschisa pentru orice activitate propusa de ei, si fie ca sunt aleasa sau nu tot am de gand sa implementez aceste activitati macar cateva care sunt utile, sunt curioasa sa cunosc si activitatile celorlalti si voi participa cu mare bucurie :).

Movi: Si acum la final te rog sa dai un scurt mesaj pentru elevii liceului si de ce nu pentru profesorii cat si pentru elevii altor licee din oras. (propuneri, sugestii, pareri … etc)

Amalia: Pentru a fi „cool” nu e nevoie sa dam peste cap viata si sanatatea nostra cat si a celor din jur, e nevoie sa fim noi insine si cel mai important sa respectam parerile si persoanele din jur doar cu o simpla implicare in viata comunitatii.

Movi: Multumesc pentru acest interviu Amalia si multa bafta pe miercuri!

Amalia: Multumesc mult, a fost o placere pentru mine 🙂

Mai multe detalii despre candidata puteti gasi si pe blogul: Amalia Munteanu – Tu contezi! (www.tucontezi.wordpress.com) sau pe Facebook.

Va puteti vota preferinta si prin sondajul nostru (Sondaj: Grup Scolar Dimitrie Negreanu) pe care il puteti gasi in partea dreapta-sus a pagini! 😉 ====>>>>

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.