Spread the love
  • 14
    Shares

O familie din județul Botoșani primește un ajutor de 7000 de lei de la Guvern, după ce casa le-a fost mistuită de un incendiu, în luna mai. Propunerea de ajutor de urgență îi aparține preotului localității, în urma apelului acestuia efectuându-se o anchetă socială.

Guvernul a aprobat ieri un sprijin financiar în valoare de 7000 de lei pentru familia A., din Călărași. Propunerea de ajutor de urgență a avut la bază ancheta socială efectuată de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani, cu implicarea deosebită a părintelui paroh Ioan Pădurariu, preot în localitatea Călărași.

„Acum două luni, alături de colegii social democrați, am răspuns apelului făcut de preotul paroh din Călărași, Pădurariu Ioan. Din contribuții proprii am achiziționat materialele necesare pentru construcția casei, pe care le-am donat acestei familii greu incercată. Două camioane pline cu materiale de construcţii, alimente şi alte ajutoare au fost descărcate în luna iunie în curtea lui F. A., pentru reconstrucţia unui nou cămin”, a declarat senatorul Doina Federovici.

Familia A. numără cinci membri, dintre care un copil născut la trei săptămâni de la incendiu, o fetiță de cinci ani și un băiat de 13, cu handicap. Singurele sale venituri sunt asigurate de F., acesta fiind angajat să pască vacile comunității.

După incendiu nu s-a putut recupera nimic, membrii familiei rămânând doar cu hainele de pe ei. Demersurile pentru construirea unui imobil au început la o lună de la tragedie.

 

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/07/FB_IMG_1531914466029.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/07/FB_IMG_1531914466029-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiIncidenteLocaleajutor de la Guvern,casa,familie,incendiu,judetul Botoșani
O familie din județul Botoșani primește un ajutor de 7000 de lei de la Guvern, după ce casa le-a fost mistuită de un incendiu, în luna mai. Propunerea de ajutor de urgență îi aparține preotului localității, în urma apelului acestuia efectuându-se o anchetă socială. Guvernul a aprobat ieri un sprijin...