Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede

agentia-pentru-protectia-mediului-botosani-ziua-mondiala-a-zonelor-umede

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani va organiza, în perioada următoare, o serie de activităţi destinate sensibilizării și conștientizării opiniei publice cu privire la conservarea şi utilizarea zonelor umede. Scopul acestor activităţi este de a marca „Ziua Mondială a Zonelor Umede”, sărbătorită la nivel internaţional în ziua de 2 februarie, sub deviza „Zonele umede pentru viitorul nostru – Alăturați-vă nouă!”.

Tema aleasă în acest an de Secretariatul Ramsar atrage atenţia asupra faptului că beneficiile acestui tip de ecosistem sunt esenţiale pentru securizarea viitorului umanităţii.

Programul stabilit cuprinde: simpozionul cu tema “Zonele Acvatice-trecut, prezent şi viitor”, organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Grigore Antipa” Botoşani în ziua de 30 ianuarie 2015, expoziţie de fotografii şi o acţiune de monitorizare a speciilor de păsări sălbatice din situl Natura 2000 “Lacul Stânca-Costeşti”.

Pe teritoriul judeţului Botoşani există trei zone umede importante pentru diversitatea speciilor de păsări sălbatice, desemnate arii de protecţie avifaunistică şi incluse în Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000: Lacul Stânca-Costeşti, Iazurile de pe valea Ibănesei-Başeului-Podrigăi şi Acumulările Rogojeşti-Bucecea. Aici întâlnim specii de păsări ocrotite la nivel european cum ar fi egreta mare, stârcul de noapte, chira de baltă, acvila mică, codalbul,cormoranul mic.

“În acest an, Secretariatul Ramsar organizează un concurs de fotografii dedicat tinerilor între 15 şi 24 ani care se va desfăşura în perioada 2 februarie -3 martie 2015. Persoanele interesate vor încărca pe site-ul www.worldwetlandsday.org o singura fotografie făcută într-o zonă umedă protejată.”, a declarat directorul executiv al APM Botoşani, dl. Eugen Mateciuc.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.