Adevăr – Compasiune – Toleranță

adevar-compasiune-tolerantaExpoziția de artă Adevăr – Compasiune – Toleranță a unit la Cinema „Unirea” Botoșani o serie de tablouri a unor artiști consacrați, practicanți FALUN DAFA.

Începând cu data de 29 noiembrie botoșănenii au putut admira tablouri care ilustrează scene din cadrul genocidului din China, realizate chiar de martorii acestuia.

FALUN DAFA (sau  FALUN GONG) este o practică spirituală de cultivare a minții și a corpului, cu adânci rădăcini în civilizația antică chineză. Aceasta a fost prezentată publicului larg în anul 1992, de către Maestrul său fondator, Domnul Li Hongzhi. Bazată pe principiile universale: Adevăr – Compasiune – Toleranță, FALUN DAFA reprezintă și un mod de viață, în care practicanții acestei căi de cultivare aplică cele trei principii fundamentale și în viața de zi cu zi.

Guvernul comunist chinez a considerat că această practică spirituală nu respectă principiile regimului, așa că a dat ordin să fie arestați toți practicanții FALUNG DAFA, fără vreun motiv. Aceștia erau supuși unei torturi atât fizice cât și psihice pentru a-și lepăda credința. Dacă unora li se injectau substanțe care le afectau sistemul nervos, altora li se prelevau pe viu organele pentru transplanturi. Persecuția care durează de 1 deceniu s-a transformat într-un adevărat genocid, care a făcut nenumărate victime.

FALUNG DAFA este gratuită și este practicată în prezent în peste 114 țări, inclusiv în România. Cei care vor să oprească aceasată tortură nedreaptă, pot semna o petiție online pe site-ul: http://apel.falundafaromania.net

Expoziția a fost un succes având în vedere numărul mare de vizitatori care au trecut pragul Cinematografului Unirea.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.