Activităţi organizate la bibliotecă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii şi Tineret

activitati-organizate-la-biblioteca-zilei-internationale-cartii-pentru-copii-si-tineret
Începând cu 1967, în fiecare an pe data de 2 aprilie, data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret.

Momentul va fi punctat, ca de fiecare dată şi la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani. Cu această ocazie, Secţia de Împrumut Carte pentru Copii întâmpină iubitorii de lectură cu noutăţi şi surprize editoriale, precum şi cu expoziţiile de carte “Poveştile copilăriei mele” şi “Cărţi tridimensionale – Cărţi 3D”.

Şi Filiala 1 Primăverii a pregatit o manifestare dedicată Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii şi Tineret. Este vorba de ,,Carte pentru Inimă de Copil”, o acţiune organizată în colaborare cu elevii clasei a I-a B de la Şcoala Gimnazială nr. 13 Botoşani, coor. înv. Carmen Amarandei, în care micuţii au intrat în universal magic al poveştilor, prin prezentarea cărţilor îndrăgite. De asemenea, elevii au demonstrat că îmbogăţirea vocabularului şi a imaginaţiei se face prin lecturarea cărţilor instructive şi distractive.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.