Acţiune umanitară prin prisma teatrului pentru Diana

actiune-umanitara-prin-prisma-teatrului-pentru-diana-vacariu

Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani prezintă sâmbătă, 18 aprilie 2015, ora 20.00, în Classic Lounge&Caffe spectacolul „ampiticipecreier.com” de Ilinca-Anamaria Prisăcariu, un eveniment marca AmFiTeatru 7, festival de teatru adolescent ce se va desfăşura în perioada 22-25 aprilie 2015 la Botoșani.

Spectacolul este prezentat cu 4 zile înainte de începerea festivalului şi are ca scop strângerea de fonduri pentru Diana Vacariu, o tânără de 25 de ani, din Botoşani, care a fost diagnosticată în luna februarie cu o tumoare pe creier de 3,1 cm. Mai exact, formaţiune expansivă situată pe topografia hemisferului cerebelos stâng, cu efect de masă asupra ventriculului IV, a jumătăţii stângi bulbo-pontine şi a ramului stâng al arterei vertebrale, anterior în contact cu rădăcinile nervului acustico-vestibular. Cu alte cuvinte, ASTROCITOM GRAD II. Tumoarea este operabilă, însă pentru acest lucru este necesară o sumă de până la 50 000 euro.

Diana se află acum în Belgia. Deşi, cu eforturile familiei, jumătate de sumă a fost strânsă, este nevoie de ajutorul nostru pentru a strânge restul de bani.

Teatrul este locul care ne aduce pe toţi, cu mic, cu mare, împreună. Intrarea este liberă pentru a oferi invitaţilor posibilitatea de a contribui din inimă la susţinerea financiară a efectuării acestei operaţii de care Diana are atât de mare nevoie.

Sâmbătă, 18 aprilie 2015, ora 20.00, este momentul în care putem schimba ceva.

Spectacolul acesta ne-a demonstrat că, până la urma urmei, the sky is the limit. Totul a început cu o postare de pe blogul Ilincăi Anamaria Prisăcariu despre profesorii care ne limitează şi ne împiedică să fim şi să facem ceea ce ne dorim. A continuat, apoi, cu o picătură de poezie de pe blogurile Sabinei Balan şi al lui Vlad Galer despre suflet, iubire şi pasiune. Apoi cu o serie de întrebări, printre care s-au numărat: „dar ce vreau eu să fiu, de fapt?” şi „dacă asta e ceea ce îmi doresc, ce mai contează?”. La un moment dat a intervenit „dacă sunt singura care trece prin asta?”, iar, într-un final, acestea au ajuns întrebările cheie ale spectacolului. Apoi s-a conturat o idee care avea să se concretizeze sub numele de „ampiticipecreier.com”.

E un spectacol pe simţit, nu pe întrebat, ori pe presupus.

Festivalul de teatru adolescent AmFiTeatru este organizat de Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, împreună cu Asociaţia Culturală „Amfiteatru-2006”, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani şi Centrului Naţional de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipoteşti. Anul acesta, cea de-a 7-a ediţie se va desfăşura în perioada 22-25 aprilie 2015. Trupele participante sunt: A.C.T. – Bacău, Amprente – Brașov, Antract – Săveni, As – București, Catharsis – Botoșani, Drama Club – Botoșani, Shakespeare – București, Trupa Pi – Suceava, Yorick – București.

La festival vor participa în afara concursului și trupele Atelierul de teatru și Sbush – Botoșani.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.