Spread the love
  • 5
    Shares

a-little-drop-of-hamlet-live-la-protv

 

Sâmbătă, 8 august, de la ora 11:00, spectacolul „a little drop of HAMLET” al Atelierului de Teatru va putea fi vizionat live pe site-ul ştirilor ProTv. Acesta va fi susţinut la Casa de Cultură din Alexandria cu prilejul celei de-a 10-a ediţii a festivalului de teatru tânăr Ideo Ideis. Piesa este o adaptare a Ilincăi Anamaria Prisăcariu după William Shakespeare, iar spectacolul a mai fost susţinut şi in cadrul festivalului „Lyceum” din săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

 

Hamlet la 17 ani este un adolescent educat, citit, cult și vrea să afle care este rolul său în Univers, îşi pune întrebări, presupune că a găsit răspunsuri, pentru ca mai apoi să îşi dea seama că nimic din ce a fost înainte nu mai contează. Trăiește la limita disperării și este ca orice alt adolescent care și-a pus intrebarea „A fi sau a nu fi?” din diferite motive.

Unui puşti de 17 ani îi poate fi tatăl ucis, iar mama lui se poate căsători după două luni cu unchiul lui. De asemenea, se poate să iubească, să fie îngrădit de sistem, să observe că este o unealtă a părinţilor şi a profesorilor săi. Se poate complota împotriva lui, deoarece este un spirit liber şi nobil, așa cum numai în adolescență poți afla, care poate pune în pericol un regat întreg cu „nebunia”de care dă dovadă. Poate ajunge o ţintă a propriilor săi prieteni, a propriei persoane, se poate gândi la sinucidere, se poate îndoi de faptul că existenţa sa are vreun sens în această lume, care i se pare o închisoare. La 17 ani, Hamlet nu este atins de regulile rigide ale unei lumi politice care îl atrage în jocul său și îl devorează fără voia lui.

a little drop of HAMLET este un Hamlet al adolescenţilor, un spectacol care aduce oamenii mai aproape şi îl plasează pe Shakespeare într-un loc mai bun în mintea şi sufletul unui elev de liceu. Hamlet trebuie să devină un subiect pe care să îl poţi discuta cu colegii în pauza mare, pentru că nu este foarte diferit de noi, prin curajul său și puterea sa de asumare a unei sarcini nobile, iar ceea ce face el şi modul în care reacţionează la ceea ce i se întâmplă nu ne este chiar străin. (Ilinca Anamaria Prisăcariu)

Toate celelalte spectacole pot fi vizionate de joi până duminică pe acelaşi site. Pe data de 9 august se va desfăşura, începând cu ora 20:30, gala de închidere.

Vă urez vizionare plăcută!

 

Sabina Ciupercă

Facebook Comments
SabinaAtelierul de TeatruDiverseEvenimentea little drop of HAMLET,Alexandria,festival,IDEO IDEIS,live ProTV,spectacol
  Sâmbătă, 8 august, de la ora 11:00, spectacolul 'a little drop of HAMLET' al Atelierului de Teatru va putea fi vizionat live pe site-ul ştirilor ProTv. Acesta va fi susţinut la Casa de Cultură din Alexandria cu prilejul celei de-a 10-a ediţii a festivalului de teatru tânăr Ideo Ideis. Piesa...