„a little drop of HAMLET” la Casa de Cultură a Sindicatelor

a-little-drop-of-hamlet-la-casa-de-cultura-a-sindicatelor

 

Astăzi, 9 aprilie, la Casa  de Cultură a Sindicatelor, a avut loc interpretarea piesei „a little drop of HAMLET” a Atelierului de Teatru. Aceasta a fost adaptată de Ilinca Anamaria Prisăcariu după William Shakespeare, fiind susţinută în cadrul festivalului de teatru „Lyceum” care are loc în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Distribuția:

HAMLET – Florin Aioane
OFELIA – Emma Mateciuc
CLAUDIUS – Alexandru Afloarei
GERTRUDE – Alexandra Marinițu
POLONIUS – Raluca Viziteu
HORAȚIO – Gabriel Tizu
LAERT – Răzvan Wolf
ROSENCRANTZ – Andreea Lupu
GUILDERNSTERN – Lorin Buzilă
COPII – Aida Boca și Bianca Ionescu
TRUPA DE TEATRU – Carina Cozminschi, Cezara Florescu, Andrei Gabriel Ceplinsche, Iulia Ispas, Geanina Bursuc, Ana Rusu
COORDONATORI: Lenuş-Teodora Moraru și Gelu Rîşca

Opinie personală – nu asemănătoare cu a vreunui critic, ci cu una simplă a unui adolescent:

Am văzut mai multe spectacole ale Atelierului şi toate m-au impresionat, dar „a little drop of HAMLET” a fost cireaşa de pe tort. Poate pentru că am crescut şi am înţeles mai mult şi mai bine care e filosofia lor, spre ce se îndreaptă, ce vor să demonstreze şi m-am familiarizat şi cu felul lor de a interpreta – care, totuşi, m-a uimit de fiecare dată. Spre marea mea ruşine, exprimată acum, nu am citit niciodată piesa „Hamlet” a lui Shakespeare, dar după acest spectacol sigur o voi citi – poate şi pentru că vreau să prelungesc starea pe care o am după vizionarea lui, dar şi pentru a vedea cum a reuşit o elevă din zilele noastre să adapteze o piesă scrisă la final de secol al XVI-lea şi început de secol al XVII-lea.

Dacă eşti de faţă la acest spectacol pur şi simplu nu ai cum să nu simţi ceva: ori revoltă (nu îndreptată spre actori, ci spre situaţii), ori tristeţe, ori confuzie. Şi cam aşa am ajuns să-mi pun întrebări – nu că înainte nu mi le puneam, dar acum s-au amplificat: ce fac?, de ce fac?, pentru mine fac sau pentru alţii?, sunt unde vreau să fiu sau mai pot îmbunătăţi ceva?, sunt pur şi simplu sau am ceva de făcut pe lumea asta? etc.

Din punctul meu de vedere sunt două lucruri care definesc spectacolul: adevărul şi încercarea de a scăpa din patul lui Procust. Şi cred că fiecare – nu doar adolescenţii, ci şi adulţii – este obligat să le caute pe amândouă.

Simt nevoia să mai fac o mică precizare: NU am exprimat o opinie pozitivă despre acest spectacol pentru că trupa de teatru este de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unde sunt şi eu şi, deci, m-aş fi simţit oarecum datoare să scriu astfel, ci pentru că m-a marcat. El putea fi considerat de majoritatea ceva extraordinar, dar dacă mie nu mi-ar fi transmis nimic nici măcar nu aş mai fi scris o opinie.

Spectacolul m-a lăsat şi cu o altă întrebare: ce fac acum cu viaţa mea?

 

Sabina Ciupercă

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.