Aproximativ 9.000 pachete de ţigări trecute cu lanseta peste râul Prut

9-000-pachete-tigari-trecute-cu-lanseta-peste-raul-prut

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat şapte cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în ţară aproximativ 9.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare totală de 80.452 lei, trecându-le peste râul Prut cu ajutorul unui fir de pescuit.

În data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti care executau o misiune de supraveghere au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Dămideni, trei cetăţeni români care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Existând suspiciuni că au fost implicaţi într-o activitate de contrabandă cu ţigări, cele trei persoane au fost conduse la sediul S.P.F. Româneşti pentru continuarea verificarilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră, ajutaţi de câinele special antrenat pentru depistarea urmelor, au cercetat zona şi au descoperit, în apropierea malului râului Prut, şase colete învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, ascunse în vegetaţie.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au identificat cele trei persoane ca fiind C.D., în vârstă de 31 de ani, C.S., în vârstă de 20 de ani şi S.B., în vârstă de 29 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.

In cadrul primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei împreună cu alte trei persoane, identificate ca fiind cetăţenii români G.B., de 35 de ani, F.L., în vârstă de 30 de ani şi D.D. în vârstă de 21 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, au trecut peste râul Prut, cu ajutorul unui fir pentru pescuit din nailon, cele şase colete şi le-au transportat de la malul râului Prut până în apropierea localităţii Dămideni, de unde urmau a fi preluate de către D. L., în vârstă de 25 de ani, în vederea comercializării.

Totodată, s-a mai stabilit că cele şase colete conţineau cantitatea de 8.950 pachete ţigări, marca Monte Carlo, Winston şi Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 80.452 lei.

Pe numele bărbaţilor a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

==================================================================

Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.