25 echipaje din țară au participat la Agafton la un concurs național de Protecția Mediului

25-echipaje-tara-participat-concurs-national-de-protectia-mediului

Palatul Copiilor Botoșani și Asociația ”Papucul doamnei” in parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani, I.Ș.J. Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și tineret, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică și Asociația Ecotic au organizat în Tabăra Agafton, în perioada 29 mai-1 iunie 2014, a VIII a ediție a Concursului Național de Protecția Mediului ”Și gestul tău contează!”, înscris în C.A.E.N. al M.E.N., Domeniul Ecologie și Protecția Mediului, Anexa 9, poziția 4.

Au fost prezente 25 echipaje din țară calificate după prima etapă a concursului, care a avut loc în perioada 3-17 martie 2014 și a cuprins 4 secţiuni: proiect, fotografie, cel mai util obiect din deşeuri şi colaj cu materiale din natură. Proiectul a avut ca colaboratori Centrul Europe Direct Botoșani si ca sponsor Fundația ”Arbitrii eleganței și fii” din București.

Deschiderea a fost oficiată de către domnul director al Palatului Copiilor Botoşani, prof. Marcel Dupu și partenerii acestui concurs, domnișoara ing. Narcisa Dumitriu, doamnele ing. Roxana Gafencu, Iolanda Sîncu şi Magdalena Obadă – specialiste din cadrul APM Botoşani, d-nul dr. ing. Gabriel Cardaș din cadrul Direcţiei Silvice și d-nul director Florin Marțolea din cadrul Direcției Agricole. Oficial a fost lansată și apariția nr. 2 al revistei ”Și gestul tău contează! Pentru mediu, pentru sănătate!” cu I.S.S.N.

A fost amenajată o expoziţie cu lucrările primei etape şi un stand cu materiale informative dedicat Zilei Internaționale a copilului cu tema ”Dreptul la un mediu sănătos” oferite de Centrul Europe Direct Botoşani prin d-nul Radu Căjvăneanu.

Deși vremea nu a fost prielnică nu s-au abătut de la programul concursului astfel încât participanții au ajuns la bisericuța de lemn ”Sf. Împărați” din cel mai vechi sat din Moldova, Horlăceni, la Mănăstirea Gorovei și Moșia ”Cai de vis”, destinații frumoase de pe meleagurile botoșănene. Au participat la traseul aplicativ organizat de d-nul prof. Renga Alexandru de la Palatul Național al Copiilor, concurând la tir, arc și darts, excelând la proba surpriză ce a constat în realizarea unui desen cu tema ”Simboluri botoșănene”, unde au folosit coloranți din natură.

Atelierele de lucru cu tema “Verde gândim, energie economisim!” au pus la încercare creativitatea și îndemânarea participanților dovedind utilitatea refolosirii materialelor naturale și artificiale. Lucrările realizate au intrat în mult așteptata tombolă a elevilor.

Ca partener special a fost invitat d-nul Florin Ovidiu Catz Marcoci, reprezentantul zonal al Asociației Ecotic să susțină un seminar și să asiste la o activitate specială de construcție a unui pod din baterii uzate, baterii ce au fost colectate de fiecare echipaj în parte. Coordonatorii activității au fost elevii voluntari ai Asociației ”Papucul doamnei”, Condurache Alice, Tatarciuc Șerban și Arariței Alexandra. Pentru această activitate echipajelor li s-au oferit diplome, materiale informative, recipiente tip căsuță pentru baterii și marele premiu, o imprimantă, pentru activitățile Cercului protecția mediului de la Palatul Copiilor Botoșani. Bateriile au fost predate Asociației Ecotic.

Concursul s-a încheiat într-un cadru festiv unde li s-au acordat elevilor şi cadrelor didactice diplome, premii și trofee de organizatoarea acestui concurs, prof. Cecilia Vicoveanu împreună cu partenerii de suflet, d-ra ing. Narcisa Dumitriu, specialist APM Botoşani, d-nul ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primăriei Botoşani şi d-nul prof. Renga Alexandru de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti.

În continuare va prezentam câteva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

Mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment (2014-05-31 CONCURS DE MEDIU) de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.