18 de misiuni ale pompierilor botoşăneni în ziua de 24 martie

incendiile-de-furaje-20-total-incendii-judet-luna

Luni, 24 martie, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 18 situaţii de urgenţă. Este vorba de trei incendii, două misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, o intervenţie pentru înlăturarea unei antene de pe o clădire din municipiul Dorohoi care putea să cadă oricând şi să rănească trecătorii, o intervenţie pentru asanarea unei fântâni şi 9 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Alte două incendii, unul de vegetaţie uscată, celălalt produs la un depozit de furaje, au fost stinse de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Vlăsineşti şi Drăguşeni. La Vlăsineşti a fost distrusă vegetaţia uscată de pe cca. 15 hectare, iar la Drăguşeni au ars aproximativ 3,5 tone de furaje. Cele două incendii au fost stinse de 28 de voluntari. Ambele evenimente s-au produs pe fondul nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul arderii resturilor de vegetaţie uscată.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 9 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 lei.

În urma incendiilor produse în municipiul Botoşani, Sârbi (comuna Vlăsineşti), Drăguşeni, Victoria (Hlipiceni) şi Mihălăşeni s-au înregistrat pagube materiale în valoare de peste 3.000 lei.

15 tone de furaje distruse din joacă
Doi copii de 4 respectiv 5 ani, din Victoria (Hlipiceni) şi Mihălăşeni au incendiat din joacă furajele depozitate în gospodăria părinţilor. La Victoria (Hlipiceni), din cauza vântului incendiul s-a extins la nutreţurile din gospodăriile a doi vecini. Valoarea pagubelor produse în urma celor două incendii a fost estimată la cca. 2500 lei. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de peste 120.000 lei.

Cele două incendii au fost anunţate la dispeceratul integrat pentru situaţii de urgenţă la interval de trei minute, respectiv la 16.35 cel de la Hlipiceni şi 16.38 cel de la Mihălăşeni.

Pentru stingerea incendiului de la Hlipiceni, care se manifesta la depozitele de furaje din trei gospodării, au intervenit 23 de pompieri militari şi voluntari de la Truşeşti, Hlipiceni, Todireni şi Lunca, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, timp de aproape o oră. Flăcările au distrus, în total, cca. 10 tone de furaje. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la construcţiile din cele trei curţi.

Incendiul izbucnit pe raza comunei Mihălăşeni a fost stins de nouă pompieri militari, voluntari, precum şi cetăţeni. Flăcările au distrus cinci tone de furaje.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.