14 percheziţii domiciliare în judeţul Botoşani pentru destructurarea unui grup infracţional

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi S.P.F. Rădăuţi Prut, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al poliţiştilor din cadrul I.P.J. Botoşani – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Botoşani, au acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate transnaţionale ce a acţionat în cursul anului 2014 pe zona de nord a judeţului Botoşani, pe raza localităţilor Miorcani, Cotu Miculinţi şi Horia, la graniţa cu Republica Moldova, săvârşind în mod organizat şi repetat infracţiuni de contrabandă în detrimentul bugetului de stat.

În cursul cercetărilor s-a stabilit că, gruparea infracţională organizată ce face obiectul unui dosar penal înregistrat pe rolul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani a introdus ilegal în ţară, în perioada mai – noiembrie 2014, o cantitate mare de pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, reuşindu-se, în perioada de monitorizare, confiscarea cantităţii de 16.540 pachete de ţigări de diferite mărci.

Pentru finalizarea dosarului penal au fost efectuate, la data de 15 ianuarie 2015, un număr de 14 percheziţii domiciliare, de către procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, S.P.F. Rădăuţi Prut şi I.P.J. Botoşani – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Botoşani, fiind descoperită şi ridicată de la locuinţele suspecţilor cantitatea de 3.580 ţigarete de provenienţă R. Moldova, o barcă pneumatică, înscrisuri şi alte bunuri care probează activitatea infracţională a suspecţilor.

În dosarul penal sunt cercetate, în calitate de suspecţi, un număr de 11 persoane, 9 din judeţul Botoşani şi 2 din R. Moldova, faţă de care au fost emise mandate de aducere ce urmează a fi puse în executare, suspecţii urmând a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani pentru audiere şi dispunerea măsurilor procedurale.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.